Quizlet Logo

Quizlet Logo

Quizlet is een online leerservice met een applicatie die veel tools bevat om kennis op te doen over verschillende onderwerpen. De tijd van ontwikkeling is 2005, de datum van de officiële lancering is 2007. De maker van het programma is Andrew Sutherland. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad San Francisco, Californië. Deze webservice staat momenteel in de top 50 van Amerikaanse sites.

Betekenis en geschiedenis

Quizlet Logo Geschiedenis

Wat is Quizlet?

Dit is een meertalige Amerikaanse dienst met educatief materiaal voor het assimileren van kennis door te spelen en te testen. Het werd in 2005 gemaakt door Andrew Sutherland en kwam pas in 2007 beschikbaar voor het grote publiek. Zijn producten: quizzen, tests in elektronisch formaat, flash-kaarten, matchgames, enz. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Californië.

De belangrijkste taak van het hulpprogramma is het leveren van didactisch materiaal, het leren in spel en testvormen, evenals het beheersen van de verworven kennis. De belangrijkste groep gebruikers bestaat uit middelbare scholieren, studenten en universiteitsstudenten. Over het algemeen is het aantal actieve bezoekers al lang de 50 miljoen gepasseerd. Het is niet voor niets dat SimilarWeb-experts het in 2016 erkenden als het snelst groeiende educatieve hulpmiddel.

Momenteel is het laconieke logo bekend bij gebruikers in 130 landen over de hele wereld. Het is beschikbaar in vele talen, waaronder Japans, Indonesisch, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en nog veel meer. Het beheersen van het materiaal vindt plaats in verschillende modi: Flash Cards, Speller, Gravity, Match, Write en Live. Het aantal sets kaarten is al meer dan 300. Voor de korte levensduur van de bron had het twee minimalistische emblemen: het debuut en het huidige.

2007 — 2016

Quizlet Logo 2007-2016

De site begon te werken onder een eenvoudig logo dat alleen uit tekst bestond. Het had twee inscripties in twee rijen. De bovenste regel werd ingenomen door de naam van het leermiddel, de onderste — de domeinnaam. Het resultaat is een volwaardig e-mailadres.

Het eerste woord is geschreven in een soort met proportioneel correcte schreven, zoals die in klassieke gedrukte tekst voorkomen. Ze hebben dezelfde lengte en zijn naar beneden gericht. Hoewel de «t» geen serif had, werd deze aan de bovenkant vervangen door een diagonale afschuining. Het eerste karakter, de hoofdletter «Q», werd op een zeer interessante manier afgebeeld. Het had de vorm van een groot nummer «2». Hieronder stond het woord «.com» met een punt ervoor.

2016 — 2021

Quizlet Logo 2016-2021

Na het herontwerp behield het logo een enkele «Quizlet» -belettering, die een heel andere stijl kreeg. De ontwikkelaars hebben de eerste letter gewijzigd, dus nu ziet het er traditioneel uit en ziet het er niet langer uit als een twee. Maar tegelijkertijd bleef «Q» hoofdletters, en alle andere tekens — kleine letters, volgens de geaccepteerde grammaticaregels.

Een andere wijziging was van invloed op de tweede rij — deze is afwezig in de huidige versie. De rest van de symbolen is ook aanzienlijk getransformeerd. «T» heeft geen onderste haak, «l» is een verticale rechthoek geworden, middelste balk «e» is horizontaal geworden, en gladde «u» ziet eruit als een omgekeerde boog.

2021 — heden

Quizlet Logo 2021-vandaag

Door de update kreeg de eerste letter in de naam van de opleidingsdienst een gestroomlijnde vorm. Nu is het zowel uit het beeld van het nummer «2» als uit de geometrische constructie verwijderd, wat de laatste keer was. Bovendien hebben de ontwikkelaars de overmatige scherpte van de tekens enigszins gladgestreken, de «t» -dwarsbalk verplaatst en het juiste kruis gevormd. Bij «Q» wordt het in-lettergedeelte van de staart verwijderd en blijft rechtsonder alleen een miniatuurslag over. Een andere belangrijke innovatie is het icoon. Het wordt weergegeven als een vierkant, lichtblauw gekleurd en bevat de eerste letter van de naam van de internetservice.

Beide officiële logo’s bevatten alleen tekst: er worden geen grafische elementen in gebruikt. Dit is bedoeld om de inhoud van de applicatie en website te benadrukken. De evolutie van het embleem ging van complex naar eenvoudig, dus nu zijn er geen schreven of verduidelijkende details in.

Dit is een tekstlogo, dus de schrijfstijl speelt een belangrijke rol. Voor de debuutversie kozen de ontwerpers voor een normaal lettertype met proportionele schreven. Maar de ontwikkelaars veranderden het zo sterk dat het individuele eigenschappen kreeg: «e» met een diagonale lijn in het midden en «Q», die doet denken aan het cijfer «2». Het tweede embleem gebruikt een grotesk uit de categorie Bill Corporate Narrow Extra Bold.

Het kleurenpalet is ook twee keer gewijzigd. In het eerste geval werd een donkerblauwe tint # 044d9c genomen en in het tweede een dieppaarse violetblauwe # 4056b3.

Logo lettertype en kleuren

Quizlet Logo

In het vernieuwde logo is het oude lettertype iets aangepast: «Q» is rond geworden en «t» heeft gelijkenis met een kruis. Het kleurenpalet is aan de lichte kant veranderd, waardoor het blauw een hemelse tint heeft gekregen.

Logo Quizlet

Welke kleur heeft het Quizlet-logo?

Het kleurenpalet van het Quizlet-logo wordt geassocieerd met twee tinten blauw. De eerste versie van het embleem gebruikte donkerblauw, overeenkomend met de code # 044d9c. Het hield stand tot 2021. Vervolgens hebben de ontwerpers het aangepast door paarse tinten toe te voegen, zodat het lichtblauw veranderde in een zacht lila # 4056b3, wat nu relevant is.

Wat is een bedrijfslogo Quizlet?

Het Quizlet-bedrijfslogo is een op maat gemaakt grafisch merkteken dat een online service visueel identificeert. Het is van toepassing op alle gerelateerde trainings- en testmaterialen.

Wat is een logo Quizlet?

Het Quizlet-logo bestaat uit de naam van de internetsite en het bijbehorende pictogram, dat zich aan de rechterkant bevindt. De inscriptie is gemaakt in een geometrisch nauwkeurig lettertype - gelijkmatig, met vloeiende rondingen en rechte hoeken. Persoonlijk bord - witte letter Q met een verkorte staart in een paars vierkant.