Quark heeft zijn logo gewijzigd

  Quark Logo

  Quark is een beursgenoteerd bedrijf opgericht in 1981 in Denver, Colorado. Dit jaar viert ze haar 40-jarig jubileum in het bedrijfsleven. In verband met dit evenement, en met de komst van een nieuwe CEO, veranderde het bedrijf zijn logo. Als pionier op het gebied van digitaal publiceren, contentautomatisering en grafisch ontwerp domineert het merk nu de markt voor digitaal ontwerp, prepress en uitgeverijen. Haar kantoren zijn te vinden in vele landen in Azië en Europa. Het belangrijkste doel van het merk is om klanten effectief te helpen bij het beheren van de levenscyclus van de inhoud met feedback, waaronder professioneel inhoudsontwerp, automatisering en analyse. Het biedt een reeks producten die traditioneel printen integreren met corporate content management, personalisatie en collaboratieve workflowtools.

  Quark Nieuw Logo

  Het nieuwe logo bouwt voort op het vorige. Het behoudt de visuele consistentie in die mate dat een vluchtige blik de dramatische veranderingen over het hoofd kan zien. Allereerst is er een aanpassing gedaan aan het kleurenpalet. Alle kleuren hebben helderheid en verzadiging gekregen, die wordt geleverd door nieuwe digitale technologieën. Dit geldt voor de kleurmarkering en de donkergrijze tint van de tekstnaam. Dit zorgt voor een heel andere perceptie van het logo, waardoor het op elke schaal leesbaar is.

  Voor Logo Quark

  Er zijn visuele wijzigingen aangebracht in de afbeeldingen van het bord. De “bloem” gemaakt van gekleurde bladeren heeft een afgeronde contour gekregen dankzij de rondingen van het bovenste deel van elk blad. Dezelfde rondingen zijn uitgewerkt in het onderste deel, dat een intern element vormt, dat voorheen erg deed denken aan de vorm van “Rub el Hizb” – een moslimsymbool, dat wordt gevormd door twee over elkaar heen geplaatste vierkanten die 45˚ ten opzichte van elkaar zijn gedraaid . Nu heeft dit bord deze perceptie verloren door het verlaten van de vierkante vorm. Nu vormt de centrale negatieve ruimte eenvoudig een octagramvormige figuur – een kruispijl. Een dergelijke combinatie van elementen blijkt te zijn ingeschreven in een cirkel en symboliseert orde, creatie en balans.

  Quark Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De tekst is in een Geraldton Bold by Pepper Type schreefloos lettertype, waardoor het gemakkelijk te onthouden en te lezen is.
  De hele compositie heeft een moderne uitstraling gekregen, wordt effectiever, met behoud van zijn uniciteit en herkenning. Dit alles werd mogelijk dankzij de professionaliteit van de ontwerpers van het bedrijf, die blijk gaven van het hoogste niveau van vakmanschap.