QBP – met een nieuwe identiteit om retailers te helpen

  Quality Bicycle Products Logo

  De rebranding van Quality Bicycle Products (Q), die donderdag werd aangekondigd, promoot het merk door de doelen en doelstellingen van het bedrijf nauwkeuriger weer te geven. Het nieuwe logo was niet alleen een weerspiegeling van een nieuwe visie, maar ook van een nieuwe strategie en doelen, die in feite een weerspiegeling werden van een innovatieve benadering van gezamenlijke ontwikkeling met partners. De uitdagingen die het merk nastreeft sinds de oprichting door Steve Flagg en Mary Henrickson in 1981, hebben retailers geholpen zich te ontwikkelen en succesvol te zijn door middel van de voorgestelde oplossingen en de selectie van de meest effectieve aanbiedingen. Een van de belangrijkste punten van de activiteit van het bedrijf is het vermogen om zijn partners te verbinden met de nodige leveranciers van grondstoffen, producten of diensten. Voor het bedrijf is vooral integriteit belangrijker dan de totale hoeveelheid. Het merk probeerde dit moment te demonstreren in zijn visuele identiteit, die het zelf ontwikkelde.

  Quality Bicycle Products Nieuw Logo

  In zijn structuur en geest is “Q” een rode draad die alle vertegenwoordigers van de industrie verbindt – detailhandel, leveranciers, organisaties en gemeenschappen, werknemers, gebruikers en passagiers. Begonnen als een distributeur van fietsonderdelen, is het bedrijf geleidelijk aan deze richting ontgroeid en zijn horizon ver buiten deze richting verbreed. Tegenwoordig toont het merk innovatie op vele andere manieren. Het rebrandingproces bestond uit de ontwikkeling van een nieuw monogram, dat de eerste letter van het eerste woord van de merknaam weergeeft. De letter is gemaakt in de vorm van een stadionbaansymbool, waar de beste modellen sportfietsen van de merken hun kwaliteiten demonstreren. De laconiek van het monogram, voorzien van een minimum aan grafische afbeeldingen en de afwezigheid van onnodige visuele overbelasting, maakte het logo gemakkelijk te onthouden.

  Logo Quality Bicycle Products

  Rood is niet alleen een eerbetoon aan het palet dat op sporttracks wordt gebruikt, maar zorgt ook voor het nodige accent op het logo zelf, het belangrijkste element – de belettering. Onder het monogram is de volledige merknaam in mauvegrijs gedrukt. De kleur van de letters komt overeen met de kleur van sommige banden van ’s werelds toonaangevende fabrikanten en de coating op veel sportfietspaden. Deze combinatie van tinten en symbolen van het logo weerspiegelt effectief de essentie van het bedrijf, zijn doelen en doelstellingen, en bevestigt de toewijding aan de kwaliteit en het hoge niveau van produceerbaarheid van de aangeboden producten.

  Quality Bicycle Products Voor en Na Logo (geschiedenis)