Qatar National Tourism Council krijgt origineel visueel beeld

  Qatar National Tourism Council Logo

  Om het niveau van erkenning en prestige te vergroten, besloot de Qatar National Tourism Council om het iconische ontwerp en de nationale merkidentiteit te rebranden. Deze taak werd toevertrouwd aan het bedrijf Tarek Atrissi Design (Barcelona, ​​​​Spanje). Het was dus bedoeld om te laten zien dat culturele authenticiteit in het land nauw verweven is met de adem van de moderniteit. Dit zal buitenlandse burgers in staat stellen dichter bij de eigenaardigheden van het sport-, culturele, historische, familie-, zakelijke en spirituele profiel van het land te komen.

  Qatar National Tourism Council Nieuw Logo

  Bij de ontwikkeling van het logo is de basis van het historische concept bewaard gebleven en is het vroegere ontwerp nagemaakt. Door de ontwikkeling van digitale technologieën werd het mogelijk om de kwaliteit van lijnen, helderheid en naleving van de originele kleurtinten van het palet te verbeteren, wat onmogelijk tot leven kon worden gebracht in zijn eerste uitvoering.

  Het nieuwe Qatar-logo bevat een verwevenheid van elegantie en innovatie, uitgedrukt in de stijl van de gebruikte Arabische letters. Door zijn eenvoud werd hij in staat om veel meer aandacht voor zichzelf te trekken, terwijl hij zich niet op details concentreerde. Abstractie van vormen laat veel ruimte voor verbeelding, waardoor de kijker zelf de algemene visuele perceptie van het beeld aanvult. Geïnspireerd door de prachtige natuur van Qatar heeft Tarek Atrissi Design vier kleuren gekozen voor het logo, die een specifieke betekenis erachter verbergen. Donkerblauw – als de belangrijkste, impliceert het de watervlakten van het land, en in oranje kleur kun je de zonsopgang van achter de zandduinen zien. De andere twee kleuren zijn nationaal, wat te zien is aan de vlag van het land.

  Logo Qatar National Tourism Council

  Het logo werd tot in het kleinste detail uitgewerkt en er werden twee variaties gemaakt voor verschillende behoeften. De ene wordt aanvankelijk uitsluitend op een witte achtergrond gebruikt, de andere daarentegen wordt ondersteboven gebruikt tegen een achtergrond van een andere kleur. De tweede optie bevat letters die lichter zijn in vergelijking met de achtergrond, zodat ze in beide gevallen dezelfde betekenis hebben. Er is ook Latijnse tekst toegevoegd om te contrasteren met Arabische karakters. Voor een grotere nadruk is het op de Arabische versie van de naam van het land dat de Latijnse karakters in lichtere kleuren zijn gemaakt.

  Qatar National Tourism Council Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het werk van Tarek Atrissi Design om het logo te updaten duurde lang. Het proces omvatte het ontwerpen van een ontwerp, waarvoor het nodig was dieper in te gaan op onderzoek in andere richtingen. Het eindigde allemaal met de creatie van een nieuw kalligrafisch lettertype dat de Arabische en Latijnse variaties van “Qatar” organisch kan combineren. Daarnaast is gebruik gemaakt van vroege ontwikkelingen, die zijn verwerkt in de definitieve versie van het logo, dat vandaag aan het grote publiek wordt gepresenteerd.