Postmates Logo

  Postmates Logo

  De bezorgservice van Postmates concurreert met andere marktleiders zoals GrubHub en Uber Eats. Maar de mogelijkheden zijn veel verder gegaan dan alleen afhaalmaaltijden. Met de mobiele app kunnen gebruikers alle consumptiegoederen direct voor de deur krijgen, inclusief voedsel, medicijnen, alcohol, elektronica en huishoudelijke artikelen. Het hangt allemaal af van welke aanbiedingen geldig zijn in het geselecteerde gebied.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Postmates

  Wat is postgenoten?

  Postmates is een Amerikaanse voedselbezorg- en thuiswinkelservice en zijn mobiele app. Het is actief sinds 2011 en is eigendom van Uber. De kantoren zijn gevestigd in bijna 3.000 steden in de Verenigde Staten (vanaf 2019).

  Het bedrijf is opgericht in 2011 en bediende aanvankelijk alleen San Francisco. Nu levert het zijn diensten in veel steden van de wereld, werkt het samen met duizenden handelspartners en biedt het zijn vaste klanten een winstgevend Postmates Unlimited-programma. Een ander ding dat het opvalt, is het buitengewone logo met een eenvoudig maar stijlvol ontwerp.

  Het bestaat uit een belettering en een chique icoon. Het middelpunt is de fietser – vermoedelijk een van de Postmates-koeriers, want er zit een doos in de voorste kofferbak. De tekening lijkt op het beroemde shot uit de sciencefictionfilm E.T. Het buitenaardse. Het personage verschijnt in de vorm van een superheld: een lange mantel fladdert achter hem en een fiets stijgt de lucht in, die met zijn voorwiel van de grond is getild.

  De drie sterren op de achterkant hebben verschillende betekenissen. Ten eerste voegen ze dynamiek toe aan de tekening, voegen ze creativiteit toe en weerspiegelen ze de essentie van het merk. Ten tweede is het een symbool van vliegen in de nachtelijke hemel, dus er bestaat geen twijfel over het vliegvermogen van de fiets. Ten derde herinneren de sterren gebruikers aan het Postmates-beoordelingssysteem, omdat ze worden gebruikt om de bezorgers te evalueren.

  In de volledige versie van het logo staat naast de afbeelding de bedrijfsnaam in vet zwart. Het kan onderaan staan ​​of ergens anders, afhankelijk van de visuele context.

  De vliegende fietser is een herkenbaar symbool van Postmates. Hij zegt dat er geen obstakels zijn voor de vervoerders van deze dienst: ze zullen snel alle goederen brengen, zelfs als ze het onmogelijke moeten doen. Deze tekening geeft alles weer wat een merk doet en is nauw verwant aan andere elementen van de identiteit. Bijvoorbeeld met icoontjes die op de kaart verschijnen om te laten zien waar de koerier is en hoe hij reist: met de auto, te voet of met de fiets.

  Het embleem is niet alleen in de applicatie te vinden – het is ook afgebeeld op tassen, helmen en andere parafernalia van postgenoten-medewerkers. Een creatief imago ondersteunt het imago van het bedrijf en verduidelijkt het concept.

  Logo lettertype en kleuren

  Postmates Logo

  Een minimalistisch schreefloos lettertype brengt een complex karakter in evenwicht. De afgeronde lijnen van de inscriptie “egaliseren” de rechte lijnen van de tekening visueel, maken ze zachter en expressiever. De afstand tussen letters is klein, maar dit heeft geen invloed op de goede leesbaarheid van de tekst.

  Het monochrome kleurenschema is voor hetzelfde doel gekozen – om het logo te vereenvoudigen, dat veel grafische details heeft. Het maakt het merk herkenbaar omdat andere voedselleveranciers proberen om het klassieke zwart-witpalet niet in hun logo’s te gebruiken. In het geval van Postmates ziet monochroom er voordelig uit: contrast trekt meer de aandacht dan felle veelkleurige verven.