Posteo Logo

Posteo Logo

Posteo is een betrouwbare e-mailservice van Duitse oorsprong. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Berlijn, maar de reikwijdte is niet beperkt tot deze stad. E-mail is beschikbaar voor gebruikers uit verschillende landen.

Elk van hen kan een persoonlijk Posteo-account aanmaken en vrijelijk berichten uitwisselen op internet. De aanbieder verschilt van andere diensten op het vlak van functionaliteit en technologieën voor gegevensoverdracht. Ook de huisstijl van het merk springt in het oog. Een helder logo met een inscriptie in de originele stijl trekt meteen de aandacht.

Betekenis en geschiedenis

Posteo Logo Geschiedenis

Posteo is een redelijk populaire e-mailservice. Het is geschikt voor zowel bedrijven als particulieren. In beide gevallen is de klant verplicht een bepaald bedrag te storten voor het gebruik van de rekening. Maar de betaalde basis loont volledig met een groot aantal voordelen. De dienstverlener garandeert een hoog niveau van vertrouwelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Deze kenmerken vormen de basis van de identiteit van het bedrijf en worden daarom weergegeven in het grafische ontwerp van de dienst. De groene achtergrond symboliseert betrouwbaarheid, vertrouwen en vriendelijkheid, terwijl de witte kleur van de letters neutrale en rustige associaties oproept. In het hart van het embleem bevindt zich een inscriptie die volledig overeenkomt met de naam van het bedrijf.

De geschiedenis van de dienst begon in 2009. Ontwikkelaars Patrick en Albina Lehr besloten een e-mailservice te creëren met een hoog niveau van accountbeveiliging. Het resultaat is Posteo, een dienst die voldoet aan hoge veiligheidsnormen en relatieve anonimiteit garandeert.

Een duidelijk voordeel is ook een gebruiksvriendelijke interface, die in slechts enkele minuten te begrijpen is. Maar het belangrijkste kenmerk van Posteo is de speciale bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers. De ontwikkelaars gebruikten een innovatief encryptiemodel dat de controle door verschillende inlichtingendiensten kan beperken.

Het grafische ontwerp van Posteo brengt de essentie van de service volledig over. Heldere kleurstelling in combinatie met de basiskleuren van de letters zorgt voor een harmonieus beeld. Dit toont een ander kenmerk van Posteo: de balans tussen functionaliteit en een hoge mate van privacy. Gebruikers krijgen betrouwbare bescherming, aangevuld met een gebruiksvriendelijke interface.

Logo lettertype en kleuren

Posteo Logo

De visuele identiteit van Posteo-e-mail is gebaseerd op een helder, opvallend ontwerp gecombineerd met originele inhoud. Het moderne logo van de dienst is onmiddellijk na de oprichting van de dienst ontwikkeld en is gedurende de gehele periode van zijn bestaan ​​niet veranderd. Het wordt gepresenteerd in twee versies.

Het logo op ware grootte is gebaseerd op duidelijke, eenvoudige lijnen die zowel in de inscriptie als in de extra badge te zien zijn. Dit getuigt van het transparante beleid van het bedrijf en het streven naar stabiliteit. Bovendien gebruikten de ontwerpers een interessante benadering om het embleem te vullen. In het midden van het groene vierkant staat de naam van de dienst en ervoor staan ​​twee horizontale strepen.

Beide elementen zijn gemaakt in dezelfde kleur en hetzelfde lettertype. De letters zijn vetgedrukt, wat de stevige positie van het bedrijf symboliseert. Posteo werkt al meer dan 10 jaar gestaag en elk jaar sluiten er zich meer en meer klanten bij aan, die positief spreken over de kwaliteit van de geleverde diensten. Een heldere toevoeging is ook een oranje stip achter de naam. Het is het «hoogtepunt» van het logo en verdunt perfect de groen-witte basis.

Naast het embleem op ware grootte gebruikt het servies ook een verkorte versie. Het is gemaakt in dezelfde kleurstelling, maar verschilt in een lange inscriptie. In plaats van de standaard bedrijfsnaam op een groene achtergrond, wordt alleen de letter «P» in het wit weergegeven. Dit logo kan rond of vierkant zijn.

Logo Posteo

De aanwezigheid van twee versies van het embleem betekent dat de service ook gericht is op bruikbaarheid. Voor makers is het belangrijk dat iedere e-mailgebruiker snel en eenvoudig de gewenste e-mail kan openen. Zeker wanneer u de geadresseerde met spoed moet antwoorden. Deze aanpak trekt steeds meer klanten, waardoor Posteo stilaan een betrouwbaar alternatief wordt voor populaire e-maildiensten.