Plenitude is de nieuwe naam en het nieuwe ontwerp van ‘s werelds grootste oliemaatschappij

Plenitude Logo
Vandaag heeft ‘s werelds grootste oliemaatschappij, Eni SpA, een nieuwe identiteit gekregen door een volledige rebranding door te voeren, die ook haar naam beïnvloedde. Met de kenmerken van een transnationaal merk verklaarde hij moedig zijn vastberadenheid om moderne trends te volgen en de wens om vooruit te gaan, waarbij alles werd opgegeven dat onderweg zou kunnen vertragen. Nu heeft het Italiaanse merk een nieuwe, meer klinkende naam gekregen — Plenitude, die vollediger en nauwkeuriger de kenmerken en veranderingen weerspiegelt die hebben plaatsgevonden in de strategie en het beleid van het bedrijf. Het bedrijf bezet de 7e plaats in de wereld en is actief in 66 landen over de hele wereld. Bij de oprichting in 1950 was het merk gericht op het werken met koolwaterstoffen, wat tot uiting kwam in de vorige naam. Vandaag heeft het bedrijf zijn activiteitenterrein aanzienlijk uitgebreid, dat vandaag de dag kernenergie en elektrische energie omvat, mijnbouw en chemische productie, de ontwikkeling en productie van geavanceerde kunststoffen, uitrusting voor de mijnbouw en de verwerkende industrie, textielproductie en persbureaus. Alles leidde tot de noodzaak om een ​​geheel nieuwe identiteit te creëren.

Plenitude Nieuw Logo
Beginnend met de naam hief het merk meteen de eerder gestelde beperkingen op. Een groeiende onderneming mag door niets worden beperkt in haar verlangen om zich te ontwikkelen. De nieuwe visualisatie ging effectief om met de oplossing van een dergelijk probleem. Beginnend met de naam — Plenitude geworden, is het merk erin geslaagd om hulde te brengen aan zijn rijke en succesvolle geschiedenis, terwijl het de volheid van de nieuwe wereldwijde visie van het merk en de energie waarmee het bedrijf vooruit blijft gaan en zich blijft ontwikkelen, demonstreert. De nieuwe ideeën die het merk ertoe hebben aangezet te veranderen, worden ook weerspiegeld in de nieuwe merkvisualisatie, wat hun belang bevestigt bij het vormgeven van een betere toekomst. Door het belang van posities als zakelijke doelen en het verlangen naar duurzame ontwikkeling op één lijn te brengen, is het merk een Benefit Company geworden, dat alleen geavanceerde oplossingen biedt voor thuis en op het werk.

Logo Plenitude
Het merk bevestigde zijn toewijding aan de geschiedenis door het beeld van het belangrijkste element van het embleem vrijwel ongewijzigd te houden. Het mythische vuurspuwende wezen is niet van vorm veranderd, behalve het kleurenpalet. Nu worden de gradiënt groen die vervaagt naar geel op de staart en in de uitvoering van de gestileerde zon die uit de mond komt, de hoofdkleuren van het merk. De gekozen tinten symboliseren niet alleen de natuurlijke oorsprong van de producten van het bedrijf voor energieproductie, maar geven ook symbolisch aan dat de voorstellen verder gaan dan het «energie» -kader. Dit verklaart ook de afwijzing van de rode vlam-taal die in de oude identiteit werd gebruikt. De gradiëntovergangen die worden gebruikt om het tekstteken en op de afbeelding van het beest te creëren, geven het effect weer van stijgende stralen, de komende overwinning van licht op duisternis, wat inherent is aan de essentie van het creëren van een merk.

Plenitude Voor en Na Logo (geschiedenis)