Planters heeft Mr. Peanut, logo en verpakking bijgewerkt

Planters Logo

Het merk bestaat al 115 jaar op de markt en is klaar om een ​​nieuw imago te presenteren.

Planters is een bekend merk dat pinda’s, amandelen, cashewnoten, macadamia’s, pecannoten, walnoten produceert in diverse smaken en de lijn aanvult met kaassnacks, namelijk balletjes en krullen. Het bedrijf introduceerde zijn mascotte in 1916 — Mr. Peanut. In 2020, tijdens de Super Bowl, hebben de makers hun personage «vermoord», maar in 2021 hebben ze hem nieuw leven ingeblazen in een bijgewerkte look.

Er zijn ook enkele wijzigingen aangebracht in de merkstructuur. Planters kocht Hormel Foods voor 3,35 miljard dollar van Kraft Heinz. De nieuwe afbeelding is ontwikkeld door Jones Knowles Richie van het kantoor in New York.

Planters Nieuw Logo

Een van de onderdelen van de rebranding is een nieuw logo. Het idee van de afbeelding bleef ongewijzigd — de naam Planters op een stevige achtergrond. De oude inscriptie is gemaakt in een licht gecomprimeerd schreefloos lettertype, ook in een gebogen vorm. Het nieuwe logo is geëvolueerd naar een mooie belettering met de juiste schaduwen. De ontwerpers gebruikten een donkerdere gele tint om een ​​uitgehold effect in de letters te creëren. De achtergrond is veranderd van lichtblauw naar donkerblauw, wat voor verfijning zorgt.

Logo Planters Mr. Peanut

De volgende verandering is de Mr. Peanut. Hij werd een beetje opnieuw getekend en verwijderde de textuur, waardoor het personage plat werd. De kunstenaars voegden scherpe lijnen toe, geïnspireerd op de ‘platte’ esthetiek. Daarnaast heeft het merk het personage aangevuld met vele rollen, zoals een fan. Zo maakt Planters haar symbool relevant en geschikt voor verschillende evenementen.

De nieuwe verpakking is een nieuwe verandering in het imago van het bedrijf. Hoefler & Co. Knockout font werd gebruikt om verschillende soorten potten en tassen te ontwerpen. De nieuwe verpakking ziet er prachtig uit en scheidt duidelijk enkele smaken met behulp van kleuren: zout en licht gezouten, gebakken en pittig. De donkerblauwe kleur van de verpakking ziet er erg mooi uit zonder vlekken, gradiënten of andere toevoegingen.

Planters Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Planters heeft een geïllustreerde video uitgebracht met het personage Mr. Peanut als hoofdpersoon. De video laat zien hoe de noten of snacks van het merk het lichaam vullen als brandstof om zijn doelen te bereiken en taken te volbrengen. De creatieve campagne is ontwikkeld door VaynerMedia. Het team zal naar verwachting in de loop van het jaar meer video’s uitbrengen waarin de plantaardige stoffen in de noten worden getoond.