Peter Pan Seafood en zijn nieuwe identiteit ter ere van zijn jubileum

Peter Pan Logo

Het is precies een jaar geleden dat het merk eigendom werd van de Amerikaanse groep. Met diepe wortels in Alaska heeft de nieuwe eigenaar een leidende positie in zijn vakgebied weten te verwerven in de regio, gezorgd voor uitbreiding van het aanbod, groei van het aantal medewerkers en welvaart. Dit werd bereikt door de ontwikkeling van unieke aanbiedingen en prijsstelling van vis voor de start van het seizoen. Het onder de aandacht brengen van dergelijke innovaties was de belangrijkste taak die in de kortst mogelijke tijd moest worden opgelost, wat mogelijk was met behulp van de door het bedrijf uitgevoerde rebranding. De gecreëerde huisstijl was een gedurfde stap op weg naar een succesvolle toekomst. Voor het eerst in haar 123-jarig bestaan ​​is het merk erin geslaagd om in zo’n korte tijd zulke hoge resultaten te behalen.

Peter Pan Nieuw Logo

Om een ​​nieuw imago te creëren, vertrouwden de ontwerpers op de uitgebreide historische ervaring van het bedrijf. Al 123 jaar voert het merk verschillende onderzoeken uit die de basis vormen voor het creëren van een nieuwe visuele identiteit. Als resultaat werd een logo en huisstijl verkregen die, als eerbetoon aan de geschiedenis en oprichters van het bedrijf, een nieuwe identiteit konden vormen in overeenstemming met de eisen van de moderne trend, waardoor de geschiedenis van de oorsprong van de onderneming en haar naam in een minimalistische stijl. Deze naam ontstond nadat de oprichters van het gezelschap een theaterstuk zagen dat een onbeschrijfelijke impact op hen had. En de jaren die sindsdien zijn verstreken, hebben deze beslissing niet kunnen veranderen. Vandaag, na erover na te denken, raakte het bedrijf pas overtuigd van de juistheid van een dergelijke beslissing en vond het veel parallellen tussen de sprookjesheld en merkkenmerken.

Logo Peter Pan

En bovenal wordt deze gemeenschappelijkheid weerspiegeld in de durf van de stappen die in het bedrijfsleven worden genomen, die het bedrijf neemt voor zijn succesvolle ontwikkeling, wat typerend is voor een dappere en geliefde door vele avonturiers. Vanuit deze invalshoek naar de oorsprong van de naam kijken leidde tot de beslissing om de directe verbinding tussen het merk en Peter Pan weerspiegeld te houden in de nieuwe visuele identiteit. Het belangrijkste element dat het bestaan ​​​​van een dergelijke verbinding aantoonde, was de herkenbare hoofdtooi van de held, gemaakt in zijn originele kleuren. De herkenbaarheid werd ook verzekerd door de oorspronkelijke vorm, die iedereen al van kinds af aan vertrouwd was. Om aan te sluiten bij de eigenaardigheden van de activiteiten van het bedrijf, is het tekstelement van het logo uitgevoerd in een kleur die symbool staat voor water met een bocht die kenmerkend is voor een naderende golf. Om contrast te creëren, is de tekst onder de naam en de lijn gemaakt met een felrode tint die de merknaam benadrukt, waardoor het logo gemakkelijk te onthouden en herkenbaar is.

Peter Pan Voor en Na Logo (geschiedenis)