PES 2022 — besloten om de naam en het logo te veranderen in eFootball

eFootball Logo
Eerdere geruchten over de naamsverandering van de populaire gameconsole PES 2022 aan het begin van het nieuwe seizoen zijn bevestigd. Op 21 juli 2021 vond een officiële presentatie plaats, waarop Konami een volledige heroriëntatie aankondigde van al zijn sociale netwerken naar een bijgewerkt merk — eFootball. Fans hebben eerder in Argentinië en Brazilië aanvragen voor het nieuwe embleem gezien, wat leidde tot een levendig debat over de vraag of de aanstaande rebranding niet alleen van invloed zal zijn op de stijl en het logo, maar ook op de naam. Nu is het veilig om te zeggen dat PES Mobile eFootball 2022 zal zijn in het gameseizoen van 2022 met een nieuw logo en een radicaal gewijzigde visuele identiteit.

eFootball Nieuw Logo

In tegenstelling tot de vorige versie, zal de bijgewerkte versie een beloningssysteem gebruiken dat bonuspunten zal opleveren wanneer spelers verschillende soorten acties uitvoeren. Bonussen stellen je in staat om in vorm te komen, spelers te veranderen dankzij Iconic Moments, de beste spelmomenten te bestellen en wedstrijden te winnen uit de geschiedenis van het voetbal. Alles is verkrijgbaar in de eFootball-winkel. Nieuwe gameplay en verbeterde graphics zullen een welkome aanvulling zijn voor fans.

Logo eFootball

Het nieuwe bord is een gestileerde letter «e» gemaakt van drie elementen — twee omgekeerde halve cirkels en een lijn die ze scheidt. Onder dit bord staat de tekst — FOOTBALL, gemaakt in grote gestileerde letters, elk bestaande uit meerdere segmenten. Alle elementen van het lettertype hebben geen scherpe hoeken. Hun ronding doet denken aan de teenvorm van voetbalschoenen, en de scheidingsstrepen weerspiegelen de merknamen van de wereldberoemde sportkledingfabrikanten — Adidas en Reebok.

eFootball Voor en Na Logo (geschiedenis)

In de rechterbovenhoek van de naam wordt de merkaanduiding aangebracht. Het lettertype en teken hebben een felgele vulling, die gunstig afsteekt tegen de diepe, bijna lichtgevende blauwe achtergrond van het logo, die meteen de aandacht trekt naar het embleem, waardoor je meer wilt weten over wat erachter schuilgaat, welke geneugten het belooft voor gebruikers. Bovendien is deze kleurencombinatie een praktische toepassing van de resultaten van onderzoek van de Football Association of England, ondersteund door de UEFA, over de bestrijding van kleurenblindheid bij fans. De verkregen gegevens bevestigen dat het niet waarnemen van blauwe en gele kleuren eerder zeldzaam en gemakkelijker te genezen is dan blindheid voor rood-groene tinten.