Persil Logo

Persil LogoPersil is een Duits merk wasmiddel geïntroduceerd door Henkel in 1907. Het is de eerste commerciële lijn van eersteklas zelfactiverend medicijn. De producten worden vervaardigd in poeder-, tablet-, gel-, capsule- en vloeibare vorm.

Betekenis en geschiedenis

Persil Logo Geschiedenis

De lancering van de serie maakte het handelsmerk vrijwel onmiddellijk herkenbaar, omdat tot dan toe werd gemalen zeep gebruikt om te wassen. En deze tool bevat speciale ingrediënten die het vuil van binnenuit “duwen”. Het waren de belangrijkste componenten die als basis dienden voor de merknaam die in het logo werd geïntroduceerd. Het is natriumperboraat en natriumsilicaat: per + sil. Gedurende de vele jaren dat het merk bestaat, zijn er tien soorten emblemen in zijn geschiedenis (distributeur – Unilever).

Jaren 1910 – 1930

Het debuutlogo was een eenvoudige zwarte letters op een witte achtergrond. De letters waren in een afgerond serif-lettertype.

Jaren 1930 – 1955

Gedurende deze periode verscheen er een rode cirkel, waarin de naam van de regel was geplaatst, geschreven in groteske witte letters.

1955 – jaren 60

Het woord “Persil” werd groter en ging verder dan de cirkel. Er verschijnt een groene achtergrond.

Jaren 60 – 1992

De ontwerpers hebben de cirkel verwijderd en de kleur van de letters gewijzigd – sindsdien is deze rood geworden.

1992 – 1998

De merknaam is schuin van onder naar boven geplaatst.

1998 – 2002

Een nieuwe versie werd goedgekeurd: met een horizontale opstelling van het woord “Persil” en een gedempte rode kleur.

2002 – 2011

De ontwikkelaars veranderden de vorm van de letter “r” en scheiden deze van de “s”.

2011 – 2016

Gedurende deze periode bestond de merknaam uit een 3D merknaam en een blauwgroene vlek.

2016 – 2020

Tussen de “i” en “l” hebben we de schittering vergroot en de plek volumineuzer gemaakt met contouren, verloop en schaduwen.

2020 – heden

De ontwerpers hebben de plek naar links verkleind en verplaatst. In het woord “Persil” werden alle letters gescheiden en teruggebracht naar een eenvoudige spelling die doet denken aan het formaat van 2002.

Logo lettertype en kleuren

Van de jaren zestig tot 2002 combineerde de naam de letters “P” en “e”, evenals “r” en “s”. Sinds 2002 hebben alleen de eerste twee karakters een hoop. Nu worden ze afzonderlijk geschreven.

Het lettertype is nauwelijks veranderd: de tekst in het logo bestaat uit een gekarteld lettertype met een langwerpige “P” -steel. In een ander embleem zijn de merken breed, zelfs, met een interletterverbinding. De meeste varianten behielden de rode kleur Daarna werden er blauw en groen aan toegevoegd.