Perrier Logo

Perrier Logo

Perrier is een merk van Frans bruisend water uit een natuurlijke bron, waarvan de eerste vermelding in de derde eeuw voor Christus verscheen. Bevat chloriden, sulfaten en carbonaten. Verrijkt met calcium en natrium. Sinds 1992 bottelt en promoot de Franse afdeling van Nestlé Nestle Waters France mineraalwater. Naast gewoon mineraalwater produceert het merk mixen met toevoeging van: aroma’s, natuurlijke energiedrankjes, sappen (ananas, mango, aardbei).

Betekenis en geschiedenis

Perrier Logo Geschiedenis

De lentekliniek Le Bouyenne in de regio Occitanië in Zuid-Frankrijk werd in 1863 geopend op aandringen van Alphonse Garnier, een plaatselijke landeigenaar. Sinds 1898 studeerde Louis Perrier, hoofd van het ziekenhuis, water. Hij bedacht een methode om het op natuurlijke wijze te carboniseren. De Engelse zakenman John Harmsworth zag toekomst in de verkoop van dergelijk mineraalwater. De magnaat kocht de pomp, noemde het product naar de dokter en begon het water naar Engeland te exporteren, onder de naam champagnetafelwater. De zaak liep goed tot het overlijden van de ondernemer. Als gevolg van een reeks problemen met de zuiverheid van het water raakte het bedrijf van de opvolgers van Harmsworth in verval. De rechten op het merk Perrier werden in 1992 gekocht door Nestlé.

Tijdens zijn bestaan ​​is het merklogo slechts één keer bijgewerkt. Dit komt doordat er al 159 jaar niets is veranderd in de productie en samenstelling van water.

1863 — 2003

Perrier Logo 1863-2003

Het eerste Perrier-logo onderscheidt zich door een enkel kleurenpalet (alleen groen), een ongebruikelijke stijl met een driedimensionaal effect en een lange levensduur van 140 jaar.

De visuele representatie van het merk is gebaseerd op de natuurlijkheid en natuurlijke carbonatatie van mineraalwater. Natuurlijk regenwater, gezuiverd in rotsen, is verzadigd met vulkanisch koolstofdioxide en komt naar de oppervlakte.

Een van de bubbels is op het embleem afgebeeld als een omtrek van een bijna onzichtbare witte schematische bal. Het wordt geflankeerd door de gebogen naam van het merk, die boven de luchtbel uitsteekt en een lichtgroene schaduw werpt. De naam lijkt met het gas mee te zweven.

Het logo onderscheidt zich door de ongebruikelijke stijl van de eerste letter P in het woord Perrier. Het lijkt alsof er groene doornen uit komen. Ze staan ​​symbool voor «scherpe» sprankelende bubbels en benadrukken de natuurlijke vergassing van water. Alle andere letters zien er ook hoekig en scherp uit.

2003 — heden

Perrier Logo 2003

Voor het bottelen werd mineraalwater bovendien gezuiverd en kunstmatig verzadigd met gas. Daarom is het beeld van de bubbel niet langer relevant. Op het nieuwe logo werd het «gemoderniseerd» tot een donkergroene bal met twee strepen die zich naar de zijkanten aan de zijkanten uitstrekken. Dit beeld lijkt op de riem van een bokskampioen. Naast een tennisbal is het bedrijf sponsor van een tennistoernooi. Het cijfer symboliseert overwinning, merkpopulariteit. Ondersteuning voor een gezonde levensstijl. De vorm van het logo verwijst ook naar het koninklijk bevel dat mineraalwater aan het begin van de 20e eeuw ontving van de koning van Groot-Brittannië. De smaak van dit water viel in de smaak bij de koninklijke mensen van het land, vooral Edward de 7e.

De gebogen witte inscriptie met de naam van het merk bevindt zich precies in het midden van de bal. Het wordt geassocieerd met verzadiging van water met gas en stijgende bellen. Witte kleur is een symbool van zuiverheid en helder water. De letters hebben een donkere schaduw die de letters boven de achtergrond uittilt, waardoor deze zweeft.

Onder de naam staat een monogram met monogrammen en de letters SP, wat «Perrier Society» betekent. Het bedrijf positioneert haar product als recreatiewater voor alle gelegenheden. Het kan worden gebruikt bij de bereiding van cocktails voor feesten, pauzes gedurende de dag, ontspannende avondmaaltijden. Voor de uitwisseling van informatie op het gebied van vrije tijd en sociale evenementen is het internetproject Societe Perrier in het leven geroepen. De site bevat pagina’s voor elke deelnemende stad, waar bloggers informatie publiceren over belangrijke evenementen.

Het hele logo heeft een buitenste dikke witte rand en daarbovenop is hetzelfde donkergroen. Deze strepen symboliseren bescherming. Wit staat voor natuurlijkheid en zuiverheid. Tijdens de productie wordt het water voorgefilterd. Daarom is mineraalwater schoon en veilig. Nestlé moderniseert zijn fabrieken voor een minimale impact op het milieu. De donkergroene streep is een lange geschiedenis van het merk en een oude bron. Er wordt aangenomen dat het samensmelten van water en vulkanisch gas al 120 miljoen jaar geleden begon.

Logo lettertype en kleuren

Perrier Logo

Groen en donkergroen zijn de hoofdkleuren van het merk. Ze symboliseren het leven. Ze verwijzen naar natuurlijke frisdrank die door de natuur zelf is gemaakt. Het zijn de bloemen van een goede gezondheid, die het gebruik van water geven. Om de indruk te versterken, is de fles van het merk ook in het groen gemaakt.

In de nieuwste versie van het logo zijn wit en geel toegevoegd aan de groene tinten. Wit is de kleur van puurheid en koelte. Geel — symboliseert vreugde, plezier, goed humeur en welzijn. De uitstraling wordt geassocieerd met de ondersteuning van het merk voor verschillende partijen en partijen.

Logo Perrier

Het lettertype lijkt op Jozef Heavy Italic met een aangepaste P.