Pernod Ricard Logo

Pernod Ricard Logo

Pernod Ricard is de op één na grootste producent van sterke dranken ter wereld. Het portfolio van het bedrijf omvat 71 alcoholmerken uit verschillende landen. CEO en voorzitter van de raad van bestuur Alexandre Ricard is de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en er zijn nog 85 vestigingen over de hele wereld.

Betekenis en geschiedenis

Pernod Ricard Logo Geschiedenis

Het bedrijf is het resultaat van een fusie in 1975 van twee familiebedrijven — de Marseilles Ricard, die anijstinctuur produceerde, en de Savoyaardse Pernod, die absint verkocht. In de volgende 50 jaar van zijn bestaan ​​heeft dans buitengewone resultaten behaald, waarbij de verkoop met 25 keer is gestegen tot 9 miljard euro. Het bedrijf dankt deze vooruitgang aan Patrick Ricard, de zoon van een van de oprichters. Het portfolio van Pernod Ricard omvat merken whisky, tequila, gin, cognac, champagne. Tegelijkertijd produceert het bedrijf nog steeds anijstinctuur (pastis), die populair is in Frankrijk.

Het visuele teken van het bedrijf is sinds de oprichting niet veranderd. Dit komt doordat het bedrijf continu in handen is van één eigenaar.

Het visuele teken is eenvoudig en modern. Dit minimalisme heeft echter een grote betekenis en de hele geschiedenis van het concern is verborgen.

Onderaan het logo staat de naam van het bedrijf. Het is in een rond, dun schreeflettertype. Elk woord begint met een hoofdletter, die de twee namen aangeeft die aan de oorsprong stonden. De naam Pernod is in de eerste plaats geschreven, aangezien zijn bedrijf 130 jaar ouder is dan het bedrijf van Paul Ricard, dat in 1932 verscheen.

Op de kop van het logo staat een schematische bloem. Deze keuze is te wijten aan het feit dat het symbool van het bedrijf Ricard en zijn pastis een bloem — anijsbloeiwijze is. En aangezien het bedrijf werd geleid door Ricard en zijn nakomelingen, erft het logo van het concern de tradities van zijn bedrijf.

Logo Pernod Ricard

De bloem bestaat uit losse bloembladen-stroken die lijken op accijnszegels. De twee onderste bloembladen zijn versmolten tot één strook, waarop de hele volgende compositie rust. Ze symboliseren de fusie van de twee bedrijven, die de basis legden voor het concern.

Hierboven zijn er 10 bloemblaadjes in een cirkel, die nieuwe bedrijven symboliseren die in de loop van de geschiedenis van het concern zijn overgenomen. 5 jaar na de oprichting nam het bedrijf het eerste bedrijf op — de Amerikaan Austin Nichols. En niet langer gestopt, nadat ik 10 drankfabrikanten over de hele wereld had gekocht. De grootste aankoop kostte $ 9 miljard.

Nu zijn alle bedrijven niet alleen gedocumenteerd, maar ook gegroepeerd rond één doel: een premium smaak behouden en een feeststemming creëren voor klanten. En voor vakanties en feesten wordt altijd gekozen voor bloemen en de beste alcohol. Daarom omvatten de activa van het bedrijf alleen waardevolle merken.

De bloembladen van de bloem kijken in verschillende richtingen, omdat nieuwe bedrijven uit verschillende delen van de wereld zich bij het concern hebben aangesloten. Zoals een bloem alle kanten opgaat, distribueert Pernod Ricard zijn producten overal (in 160 landen).

Logo lettertype en kleuren

Pernod Ricard Logo

Voor het logo is een blauwe tint gebruikt in een verloop van donker naar licht. Deze kleur staat symbool voor geschiedenis, erfgoed, ervaring en slim, doordacht management, waardoor het bedrijf naar de top is gestegen.

De naam van het bedrijf en de onderste bloembladen zijn gemaakt in rijk blauw — als een teken van het begin, de basis en de basis. De donkere bloemblaadjes symboliseren de 6 bedrijven die Pernod Ricard in de 20e eeuw kocht. De rest, aanwinsten van de 21e eeuw, zijn geschilderd in lichtere blauwe tinten.

Het veranderen van het verloop van onder naar boven en van donker naar licht betekent ook de geleidelijke transformatie van het bedrijf naar een betere en stralendere toekomst. Het concern voert hervormingen door om afval te verminderen en het milieu te beschermen, de arbeidsomstandigheden van zijn medewerkers te verbeteren en het management te moderniseren om nog efficiënter te kunnen werken.

Lettertype Publica Slab Light.