Pergalé — chocolade met kindersmaak in een nieuwe identiteit

Pergale Logo

Opgericht in 1952 in de USSR, heeft de Litouwse chocoladesuikergoedfabriek — Pergalé, een van de oudste in het land, een rebranding ondergaan en een belangrijke stap in de toekomst gezet. Historisch gezien zijn de producten van de fabriek geliefd bij vele generaties volwassenen en kinderen in Litouwen en de vakbondsrepublieken. Het onderscheidde zich niet alleen door de verscheidenheid aan smaken en vormen en ontwerpen, maar ook door de kleurrijkheid en aantrekkelijkheid van de verpakking. De groei en ontwikkeling van de productie is gebaseerd op het gebruik van de verworvenheden van moderne technologie, de automatisering van productielijnen, die de hoeveelheid handarbeid verminderen. Dit laatste leidde tot het loslaten van oude vormen, waardoor aanpassingen aan de verpakkingsvorm en het ontwerp nodig waren. De creatieve ontwerpstudio Behance kreeg de opdracht om dit probleem op te lossen en het grafische ontwerp te veranderen.

Pergale Nieuw Logo

Met veel praktische ervaring en onderscheiden door de creativiteit van hun ideeën, was het creatieve team van de studio in staat om een ​​absoluut nieuwe, aantrekkelijke en unieke uitstraling van het geliefde nationale gerecht te creëren. Zodat de kardinale rebranding geen langdurig proces wordt en als gevolg daarvan al verouderd was, werd besloten om een ​​ontwerp te maken dat niet zou afhangen van de tijd en kenmerken van de periode van toepassing. De nieuwe visuele identiteit onderscheidt zich door zijn absolute onafhankelijkheid van trends en situationele kenmerken.

Pergale Voor en Na Logo (geschiedenis)

Door het ontwerp van de verpakking te veranderen en dimensionale aanpassingen aan het ontwerp aan te brengen, probeerden de ontwikkelaars het algemene concept van verpakkingsontwerp te behouden. Het kenmerk van chocolade — «melk» en «donker» werd verwijderd, waardoor de visuele belasting van het beeld werd verminderd en tegelijkertijd het «golf» -element werd gladgestreken en vereenvoudigd, waardoor het eruitzag als een elegante ellipsvloer. Als gevolg hiervan kreeg het logo lichtheid en een zekere «luchtigheid». Een kenmerk van het ontwerp uit het verleden was een visuele demonstratie van luxe en wat pracht. Tegenwoordig is het begrip van deze kenmerken enigszins veranderd, wat veranderingen in het beeld vereiste, wat een nieuwe perceptie gaf. Het gebruik van goud is geminimaliseerd. De kap zelf is vervangen door koper of warm brons, waardoor deze nog indrukwekkender wordt wanneer deze wordt overgebracht door moderne gedrukte en digitale media. Het begon meer te lijken op het gereedschap van professionele meester-chocolatiers. Het kleurenpalet, geselecteerd in een grote verscheidenheid aan tinten, is een effectieve manier geworden om het hele assortiment artikelen van het merk weer te geven.

Alle elementen van de gezichtssamenstelling hebben, met behoud van hun historische essentie, moderniteit en frisheid gekregen, wat opvalt door hun nauwkeurigheid van uitvoering en een duidelijke overeenkomst met de weergave van de essentie van het product dat zich in een of andere verpakking bevindt. De beste optie om de smaak van de snoepjes over te brengen en aantrekkingskracht te creëren, bleek het Gilroy-lettertype te zijn, dat werd gebruikt om de koppen te maken. Aangezien de achterkant een grote hoeveelheid informatie moest bevatten voor zijn toepassing, werd gekozen voor een dun en strak gedockt PT Sans-lettertype. Hij vervulde zijn — leesbaarheid en leesbaarheid effectief, zelfs op kleine schaal.