Penn-Mar Human Services — Updates van fabrikanten van educatieve software

Penn-Mar Human Services Logo

Het nieuwe visuele beeld van de in Maryland gevestigde Penn-Mar Organization, Inc is een bredere en begrijpelijkere presentatie van haar bedrijf. De dienst biedt softwareondersteuning op het gebied van gezondheidszorg voor mensen met verschillende soorten beperkingen in hun ontwikkeling. Onder hen zijn educatieve en professionele, speciale en ontwikkelingsprogramma’s voor mensen met een handicap van verschillende graden en leeftijden die in Noord-Maryland en Zuid-Pennsylvania wonen. De nieuwe identiteit getuigt van innovatie, reactievermogen en toewijding aan zijn werk en bevestigt de welverdiende reputatie. Door een nieuwe stijl vorm te geven, weerspiegelde Penn-Mar beter zijn eigen toon en stijl, die de afgelopen jaren gedurfder en eenvoudiger is geworden. Dankzij continue verbetering zijn de manieren van informatievoorziening en de programma’s zelf gemakkelijker en begrijpelijker geworden voor assimilatie en gebruik.

Penn-Mar Human Services Nieuw Logo

De fusie met Change, Inc. in 2019 speelde een grote rol bij de veranderingen die plaatsvonden, wat een van de belangrijkste redenen werd voor de rebranding. Deze belangrijke taak werd toevertrouwd aan het ontwerpbureau Cut Once, dat van deze fusie gebruik maakte om een ​​frisse look met een sterkere stem te creëren, nieuwe kansen en merkbeloften te communiceren. Een andere factor die van invloed was op de beslissing om de visuele identiteit te veranderen, was de veertigste verjaardag van Penn-Mar. Het was 40 jaar geleden dat een organisatie werd opgericht om 12 gezinnen te dienen, wat vandaag een redding is geworden voor meer dan 400 duizend mensen.

Logo Penn-Mar Human Services

Het embleem van vandaag is het resultaat van het creatieve werk van Cut Once en de medewerkers van het merk zelf, wat de integriteit van de hele vereniging aantoont — alle teamleden, de locatie en de vooruitzichten voor verdere ontwikkeling. Het embleem en de nieuwe stijl werden zes maanden lang uitgewerkt. De veranderingen die plaatsvonden hadden niet alleen gevolgen voor het logo, maar ook voor het kleurenschema, de wijze van feedback en de presentatie van gerichte berichten op de website van het bedrijf, de weergave van informatie op sociale netwerken en al het beeldmateriaal bij de activiteiten van het bedrijf.

Penn-Mar Human Services Voor en Na Logo (geschiedenis)

De essentie van de twee verenigingen werd op een nieuwe manier onthuld, waarvan de essentie de slogan was — Leef moedig, cursief weergegeven in hoofdletters, handgeschreven onder de tekst van de bedrijfsnaam en de merknaam — een open vleugel, bestaande uit verschillende elementen. De kleur is een gradiëntuitvoering van een rode tint van lichter aan de onderkant tot donker aan de bovenkant. Het accentelement was de naam — Penn-Mar, uitgevoerd in een «slank» lettertype in kleine letters in een turquoise tint, waarin de slogantekst wordt gepresenteerd. Direct eronder, in de kleur van de vleugel, was er een inscriptie — HUMAN SERVICES, die de essentie van de geleverde diensten onthulde.