Peloton Logo

Peloton Cycle Logo

Fitnessplatform Peloton bewijst dat beweging leven is. Ze werd geregistreerd in 2012, maar slaagde erin om de belangrijkste sportmotivator te worden voor miljoenen mensen over de hele wereld. Gelanceerd via de crowdfundingsite Kickstarter in 2013, onthulde het Amerikaanse bedrijf het jaar daarop zijn eerste hometrainer. En niet eenvoudig, maar met vooruitstrevende elektronische componenten, want Peloton ontwikkelt parallel software. De belangrijkste bron van inkomsten van het bedrijf zijn interactieve fitnessapparatuur, compleet met touchscreen-displays voor het bekijken van live-uitzendingen en opgenomen trainingen.

Betekenis en geschiedenis

Peloton Logo Geschiedenis

Hoe moeilijker de situatie, hoe meer winst Peloton krijgt. De laatste prijsstijging van zijn aandelen houdt verband met de COVID-19-pandemie, omdat sportfans door de sluiting van sportscholen gedwongen werden om thuis te trainen. Als gevolg hiervan groeide de vraag naar fitnessapparatuur voor thuis zo sterk dat het bedrijf de verkoop kortstondig beperkte vanwege een tekort aan producten.

De voorraden bereikten een nieuw recordniveau nadat een fabrikant van hometrainers betrokken was bij een octrooi-inbreukzaak. Paradoxaal genoeg heeft Icon Health and Fitness de populariteit van Peloton alleen maar vergroot met zijn rechtszaak.

Een nieuwe stijging van de aandelenkoers vond plaats tegen de achtergrond van een schandaal over defecte pedalen. Mensen die fietsen kochten, begonnen in de tweede helft van 2020 in groten getale beenblessures te melden. Om veiligheidsredenen riep het bedrijf pedalen terug voor 27.000 fitnessapparaten. En de onverwachte anti-reclame versterkte, vreemd genoeg, haar positie op de markt voor elektronische fitnessapparatuur alleen maar.

Op het logo van het bedrijf staan ​​trouwens ook pedalen, maar dat is niet meer dan toeval, want de merknaam verscheen al in 2012. Het is bedacht door Eric Hwang, een grafisch ontwerper uit New York. Dezelfde persoon leidde het team dat de interface voor Peloton-applicaties heeft gemaakt.

Sindsdien is het embleem nooit veranderd, wat de herkenning van de fabrikant en zijn interactieve producten garandeert. Het geeft echter niet het volledige spectrum weer van wat Peloton doet. Inderdaad, naast stationaire fietsen produceert het bedrijf loopbanden en ondersteunt Peloton Digital door sportactiviteiten online uit te zenden.

Logo lettertype en kleuren

Eric Hwang speelde op een interessante manier met de naam van het bedrijf en het fietsthema: hij combineerde ze tot één logo, waarbij hij de eerste letter van het woord “Peloton” gebruikte. “P” ziet eruit als een witte spiraal die over een zwarte cirkel wordt gelegd. Er loopt een lange diagonale strook met afgeronde randen doorheen. Het midden bevindt zich uit het zicht: de lijn lijkt aan de ene kant de cirkel te doorboren en aan de andere kant uit te gaan.

Het algemene uiterlijk van de figuur lijkt op dat deel van de hometrainer waar de pedalen zijn bevestigd. In feite symboliseert de tekening beweging – en niet alleen letterlijk. Dit impliceert naast sport de constante ontwikkeling van een fitnessportaal. Het ontwerp lijkt minimalistisch, maar dit is pas op het eerste gezicht: het beeld bestaat eigenlijk uit veel kleine details.

Het lettertype “Peloton” is uitgevonden door dezelfde ontwerper Eric Hwang die het logo heeft gemaakt. Blijkbaar gebruikte hij Futura en Brandon Grotesque letters als basis. De wijziging is een strikt schreefloos lettertype.

De hoofdversie van het logo is zwart en wit. Er zijn ook opties met rode of oranje “P” en grijze tekst.