PayPal Logo

  PayPal Logo

  PayPal is een Amerikaans elektronisch betalingssysteem dat werkt met 25 nationale valuta. Het is in 1998 gemaakt door een groep studenten, waaronder Peter Andreas Thiel, Max Levchin, Elon Reeve Musk, Luke Nosek. Verscheen na de fusie van X.COM online bankieren en softwarebedrijf Confinity Inc. In 2002 werd het onderdeel van het grootste eBay-bedrijf, maar in 2015 werd het er weer van gescheiden.

  Betekenis en geschiedenis

  PayPal Logo Geschiedenis

  Het PayPal-logo is een constante. In 20 jaar tijd is het slechts drie keer bijgewerkt, met behoud van dezelfde stijl. Een dergelijk conservatisme wordt geassocieerd met het probleem van merkcontinuïteit. Ontwikkelaars konden het uiterlijk van het pictogram waarnaar mensen dagelijks zoeken op webpagina’s of in de lijst met applicaties niet drastisch veranderen. Ze werden beperkt door een hoog consumentenvertrouwen in het bestaande beeld van het betalingssysteem.

  1999 – 2007

  PayPal Logo 1999–2007

  De originele versie van het logo bevat een eenvoudig opschrift “PayPal”. Witte letters worden alleen ingesprongen en begrensd door brede blauwe contouren. Het lettertype is vet, cursief, schreefloos.

  2007 – 2014

  PayPal Logo 2007–2014

  In 2007 werd het eerste herontwerp uitgevoerd. Het bedrijf was op zoek naar een herkenbaar symbool dat haar imago zou ondersteunen. Daarom hebben de ontwikkelaars het woord gekleurd gemaakt door het in twee delen te verdelen: de donkerblauwe “Pay” en de lichtblauwe “Pal”. Bovendien vergrootten ze de afstand tussen de borden, afgeronde hoeken en verwijderden ze de gebruikelijke contouren.

  2014 – heden

  PayPal Logo 2014–....

  In 2014 besloot het wereldwijde systeem het logo opnieuw te wijzigen en wendde zich tot Fuseproject voor hulp. Het belangrijkste doel was om het pictogram aan te passen aan alle formaten schermen – van minischermen tot grote platte monitoren. Tegelijkertijd werd veel aandacht besteed aan de erfenis van PayPal, de onlosmakelijke verbinding van het oude ontwerp met het nieuwe.

  Het vorige handelsmerk weerspiegelde niet de technologische prestaties van het bedrijf, de overgang van het tijdperk van webbetalingen naar het tijdperk van geldoverdrachten op mobiele apparaten. Een team onder leiding van Yves Behar voerde een visuele audit uit van het logo uit het verleden om meer te weten te komen over merkproblemen. De ontwikkelaars probeerden de gemaakte fouten te vermijden en richtten zich op vertrouwen en innovatie.

  Logo lettertype en kleuren

  PayPal Logo

  In 2014 creëerden Fuseproject-ontwerpers het eerste PayPal-grafische symbool: een monogram bestaande uit een combinatie van “PP”. Aanvankelijk stond er slechts één “P” op het embleem, maar dit werd geassocieerd met een parkeerbord. Daarom werd besloten om een ​​tweede letter toe te voegen, deze bovenop te leggen en een doorschijnend effect te gebruiken. Zo verscheen het beroemde icoon, dat het concept van toenadering benadrukt en een marketingchip is van het online systeem.

  In 2016 beschuldigde PayPal Pandora van inbreuk op het auteursrecht. Advocaten zeiden dat de muziekstreamingservice hun kenmerkende imago heeft gestolen om de concurrentie te omzeilen. De twee logo’s lijken echt op elkaar. Te oordelen naar online beoordelingen, verwarren mensen Pandora vaak met de PayPal-app.

  Logo PayPal

  Het nieuwe embleem kenmerkt zich door een helder palet waarin blauwtinten de boventoon voeren. Met de geselecteerde kleur kunt u PayPal onderscheiden van andere bedrijven die actief zijn in de financiële sector. Het symboliseert openheid, communicatie en wekt vertrouwen bij gebruikers op onbewust niveau.

  Eerder was de logo-inscriptie gemaakt in Verdana-lettertype. In 2014 begonnen ontwerpers een aangepaste versie van Futura te gebruiken met zachte randen en afgeronde “a” -letters. Cursieve stijl brengt vooruitgang, innovatie en vooruitgang naar voren, omdat dynamiek een van de belangrijkste principes van het bedrijf is. Om het pictogram mobieler te maken, bevinden de letters zich dicht genoeg bij elkaar. Hierdoor ziet de inscriptie er beter uit op kleine schermen van smartphones en tablets.