Patreon Logo

  Patreon Logo

  Met de Patreon-service kunnen gebruikers de ontwikkelaars van hun favoriete digitale inhoud financieren: muziek, foto’s, video’s, podcasts, webstrips. Hiervoor worden fans beloond met speciale privileges, zoals geen advertenties of exclusieve toegang tot nieuwe producten. Dankzij het crowdfundingplatform hebben mensen de mogelijkheid om bepaalde voordelen te kopen, en auteurs ontvangen op hun beurt extra inkomsten.

  Betekenis en geschiedenis

  Patreon Logo Geschiedenis

  Wat is Patreon?

  Patreon is een online platform voor creatievelingen. Hiermee kunt u persoonlijke werken verspreiden op basis van een betaald abonnement of ze aan uw begunstigers verstrekken en er geld van ontvangen.

  De commerciële website Patreon werd gelanceerd in 2013 en is populair bij muzikanten, schrijvers, artiesten, videobloggers en andere makers van internetinhoud. Bovendien kennen de “mecenassen” hem goed, die hun idolen financieel ondersteunen. Daarom is het herkenbare logo met de woorden “PATREON” door miljoenen gebruikers gezien. Maar velen waren ontevreden over het laatste herontwerp: de nieuwe versie van het logo lijkt hen saai en onconceptueel, omdat het is gemaakt in de geest van minimalisme.

  2013 – 2017

  Patreon Logo 2013-2017

  Het eerste logo van het crowdfundingplatform leek uit de doos. De ontwikkelaars hebben een gestileerde witte “p” afgebeeld in een oranje druppelvorm om Patreon in de internetruimte voor te stellen. Aan de rechterkant, met een klein streepje, stond de naam van de dienst – “patreon”. Elke letter had iets speciaals: “p”, “a” en “o” hadden dezelfde vorm, “e” “teruggerold” en de linkerkant van het horizontale streepje “t” was onevenredig kort. Bovendien waren alle tekens in kleine letters.

  2017 – 2020

  Patreon Logo 2017-2020

  In 2017 veranderde de website zijn logo en beperkte hij zich niet tot een minimaal herontwerp – hij werkte het lettertype volledig bij en liet het gebruikelijke traanelement achterwege. Dit komt doordat het oude logo er verouderd uitzag, vooral de typografie met vreemde geometrie. In de nieuwe versie is het woord “PATREON” in hoofdletters geschreven en bevindt het zich links van de dikke verticale lijn.

  Patreon gebruikt rood in de schaduw van Fiery Coral (# FF424D). Hij schilderde de cirkel die op het kleine pictogram staat. Het hoofdlogo is zwart en blauw – zowel een inscriptie als een verticale streep. Dit is een goede keuze omdat beide kleuren niet gebonden zijn aan andere populaire merken.

  2020 – heden

  Patreon Logo 2020-vandaag

  In het huidige logo is er een overgang naar moderne trends in pictogramafbeeldingen. Dit zijn drie belangrijke factoren: eenvoud, gebrek aan volume en duidelijke duidelijkheid van alles wat in het logo wordt afgebeeld. Tegelijkertijd is elk element versluierd en symboliseert het zijn eigen concept. In dit geval is dit hoe de eerste letter van de naam “Patreon” wordt overgedragen. “P” is gesplitst. Het bestaat uit ronde en rechthoekige fragmenten die op enige afstand van elkaar liggen. Dat wil zeggen, het is een embleem in de stijl van het kubisme, waar er slechts één verticale rechthoek en één cirkel is. Ondanks de kritiek heeft de leiding van het crowdfundingplatform een ​​laconiek beeld achtergelaten dat voldoet aan de eisen van het heden.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Patreon

  Nadat hij het futurisme had verlaten, vertrouwde Patreon op minimalisme, wat veel gebruikers niet leuk vonden. De belangrijkste argumenten van de critici kwamen neer op het feit dat het bijgewerkte ontwerp niet overeenkomt met het crowdfundingplatform. Het gecombineerde teken bleek te algemeen: het kan evenzeer toebehoren aan elk bedrijf dat met financiële diensten te maken heeft. Welnu, het pictogram, bestaande uit een blauwe rechthoek en een rode cirkel, lijkt te abstract – het is onmogelijk om eruit te begrijpen waarin de site is gespecialiseerd.

  De minimalistische belettering is uitgevoerd in het lettertype GT Walsheim Bold, dat wordt gekenmerkt door de afwezigheid van schreven. Zijn inspiratie was Otto Baumberger, een Zwitserse posterontwerper uit de jaren dertig. Tot 2013 werd een aangepaste Opificio op het logo geïntroduceerd, die vaag doet denken aan SF New Republic.

  Hoewel het logo tekstueel is, staat er geen enkel woord in, aangezien de “P” is omgezet in een grafisch detail. Het corporate palet bevat nu twee kleuren: koraal (gebruikt voor de cirkel) en zwart (gebruikt voor de rechthoek).