Parler — opnieuw identiteitsverandering?

Parler Logo

Wat er met de merkidentiteit van Parler gebeurt, kan misschien alleen worden begrepen door een medewerker of een insider van het merk.

Feit is dat een van de sleutelfiguren in het bedrijf, CEO John Matze, door de raad van bestuur is ontslagen. En ze besloten het platform te updaten om weer naar buiten te komen met een interessante identiteit en coole zakelijke ideeën.

Parler Nieuw Logo

Met het vertrek van de directeur zijn alle berichten namens hem verwijderd. Zoals ze zeggen, de persoon is weg. Geen informatie of uitleg. Wat te doen, zaken doen is soms meedogenloos en zwijgzaam, dus het heeft geen zin om in het gebied van iemand anders te komen en erachter te komen wie gelijk heeft en wie ongelijk.

We zijn geïnteresseerd in visuele oplossingen die zijn ontstaan ​​na het vertrek van het hoofd van het merk.

Het nieuwe logo werd begin februari 2021 gelanceerd. Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te begrijpen wat het is. Iemand zag de letter V, iemand zag een zandloper en sommigen zagen zelfs een bloem.

Logo Parler

En daarvoor was er een interessant logo met de letter P in de vorm van twee gedurfde lichtlijnen, die een soort contouromtrek van de letter waren. Alles is hier duidelijk: het grafische element en de eerste letter van de merknaam.

Maar sommige interne processen begonnen het bedrijf te domineren, er ging iets mis en uiteindelijk bleek dat het vreemde nieuwe Parler-logo geen wortel schoot. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de beschikbaarheid van rechten op een bepaald model.

Hoe het ook zij, als we naar de website van het merk gaan, zien we de volgende afbeelding: er is het lettertypegedeelte van het logo met de naam (allemaal hoofdletters), en aan de linkerkant is het P-pictogram, dat erg vergelijkbaar met degene waarnaar ze probeerden terug te keren.

Parler Voor en Na Logo (geschiedenis)

Ik moet zeggen dat het logo er nu duidelijk en esthetisch uitziet. Het gaat om de gladheid van de vormen die het teken vormen. Dit zijn ronde delen, zoals bladeren die naar elkaar toe strekken.

Wat er daarna met het merk gaat gebeuren, heeft het management nog niet specifiek aangekondigd, maar er vinden duidelijk enkele transformaties plaats. Dit alles blijkt uit de identiteit en het kleurenschema van de site.