Paparazzi Logo

Paparazzi Logo

Paparazzi-sieraden zijn niet verkrijgbaar in winkels en catalogi — ze kunnen alleen worden gekocht van een persoon die zich in een financiële piramide bevindt. Dit bedrijf werkt volgens het MLM-businessmodel, maar het verschil is dat je zelf geen consultant hoeft te worden om zijn producten aan te schaffen. Bovendien kosten alle sieraden $ 5, bevatten ze geen schadelijke metalen en zijn ze in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar: elke nieuwe batch is anders dan de vorige en het is niet zeker dat deze ooit weer zal verschijnen. Dit alles motiveert je om accessoires te kopen of zelfs deel te nemen aan netwerkmarketing om te verdelen en te profiteren van twee bronnen: zowel uit directe verkoop als in de vorm van passief inkomen van doorverwezen vrienden.

Betekenis en geschiedenis

Logo Paparazzi

Paparazzi zit sinds 2010 in het vak. Het is ontstaan ​​uit een kleine hobby van de zussen Chani en Misty, die met de hand sieraden maakten en deze zelf op verschillende evenementen verkochten. Elk item had een waarde van $ 5, omdat aspirant-ondernemers modeaccessoires toegankelijk wilden maken voor alle vrouwen, ongeacht hun financiële status. Het idee werd gesteund door de echtgenoten van Chani en Misty — Ryan Reeve en Trent Kerby. Samen creëerden ze het Paparazzi Jewelry-imperium en lanceerden ze het Party Plan-startpakket in de laatste dagen van december 2010. In slechts zes maanden groeide het piramidespel met 900%.

Volgens de fabrikant zijn de kosten van sieraden slechts $ 2,75. Door bijna twee keer zoveel te verkopen, krijgt elke consultant het verschil van $ 2,25 om te behouden. Dit is het basisprincipe van verdienen. En als hij nieuwe distributeurs vindt om zich bij het netwerk aan te sluiten, groeien de inkomsten ten koste van een percentage van hun omzet. De belangrijkste vereiste is het vermogen om een ​​dialoog te voeren met potentiële kopers, uitstraling en een brede kring van kennissen.

Het Paparazzi Accessories-logo spreekt voor zich. Het ziet eruit als verschillende gestapelde ringen, een hint naar de hoofdrichting van het bedrijf. Het roze grafische symbool ziet eruit als een krullend rooster van vier afzonderlijke delen. Hieronder is een lange horizontale lijn getekend. Daarboven zijn gespiegelde fragmenten, die twee cirkels van verschillende grootte en een rechte hoek met een «druppel» bevatten. De derde «druppel» is hierboven afgebeeld, naar beneden gericht. Elk element is alleen langs de omtrek geschilderd: de buitenkant is omlijnd met een brede roze lijn, terwijl de binnenruimte leeg is gelaten. Aan de onderkant is een zwarte inscriptie «paparazzi» toegevoegd, die met zijn ronde contouren de geometrische compositie weerspiegelt.

Logo lettertype en kleuren

Paparazzi Logo

Zonder de elementen in de vorm van druppels zou het logo van de sieradenfabrikant eruitzien als boksbeugels. En dat allemaal vanwege de karakteristieke opstelling van de ringen, die in de vorm van een boog achter elkaar zijn opgesteld en aan de onderkant zijn verbonden door een gemeenschappelijke basis met een horizontale lijn. Maar in feite probeerden de ontwerpers de lichtheid en verfijning van sieraden over te brengen, om hun diversiteit te tonen.

De typografie van het Paparazzi-logo is gekozen om het beste bij het grafische symbool te passen. Daarom gebruikten de ontwikkelaars een rond vetgedrukt lettertype met dezelfde lijndikte. Het ligt heel dicht bij de groteske Vonique 92, geïnspireerd op de straten van Parijs. De sombere stemming van de zwarte inscriptie verdunt het roze patroon. De stereotiepe «vrouwelijke» kleur zou volgens ontwerpers de doelgroep van het merk moeten aantrekken.