Originele weergave voor Saint John’s Walthamstow door Kieran Harrod Design

Saint John's Walthamstow Logo

Het verlangen naar de eigen ontwikkeling en het creëren van iets aantrekkelijks dat de fundamentele fundamenten van het eigen wezen weerspiegelt, is ook kenmerkend voor religieuze organisaties. Onlangs presenteerde Saint John’s Walthamstow zijn parochianen met zijn nieuwe visuele interpretatie — ontwerp, logo en branding. Omdat het meer is dan alleen een architecturale structuur, vertegenwoordigt het de mensen die de basis vormen van de religieuze gemeenschap, die het bouwt, als een belangrijk onderdeel van dienstbaarheid aan deze samenleving. Kenmerkend voor de vestigingsplaats van de organisatie is de vestiging van een hoogwaardige woningvoorraad, die rijke mensen aantrekt. Als religieus centrum zorgt de Kerk altijd voor de vrije tijd en de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van al haar leden, inclusief kinderen en vrouwen. De wens om zijn invloed op de samenleving uit te breiden is fundamenteel geworden in het vormgeven van het uiterlijk van een religieus merk.

Saint John's Walthamstow Nieuw Logo

Een van de belangrijkste doelen die werden nagestreefd bij het maken van een logo, een gedrukt visualisatieproject, was om parochianen te betrekken bij het actieve leven van de kerk. De leden van het nieuwe project lieten zich inspireren door de getalenteerde lokale polyhistor en kunstenaar William Morris om alle unieke weergaven te creëren die in de nieuwe identiteit werden gebruikt. Daarnaast is er een unieke URL ontwikkeld.

Logo Saint John's Walthamstow

De vorming van een nieuw beeld was gebaseerd op de rijke creatieve geschiedenis van Walthamstow. Veel mensen die bekend staan ​​om hun creativiteit woonden en wonen hier vandaag — kunstenaars en muzikanten, die met hun werk een enorme impact hadden op de vorming van de bedrijfsidentiteit. De typografie is gebaseerd op elementen die ooit zijn gemaakt door Kelmscott Press, bekend om zijn uitzonderlijke werk aan vele unieke titels. Hij ontwikkelde het originele Golden Type-lettertype dat werd gebruikt voor de vorming van het woordmerk, gebaseerd op het werk van de 15e-eeuwse Venetiaanse graveur en drukker Nicolas Jenson. Het belangrijkste lettertype dat in het logo werd gebruikt, was een enigszins herwerkte Jenson Pro van Adobe met de NT-ligatuur, die een structuur kreeg die het ontwerp meer consistentie gaf.

Saint John's Walthamstow Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het platform met de afbeelding van een vierpas, ontleend aan het architectonisch ontwerp van het roosvenster van het kerkfronton, is aantrekkelijk geworden en trekt de aandacht. Om de aantrekkelijkheid te vergroten, werd een originele combinatie van twee contrasterende kleuren gebruikt — zwart als achtergrond en goud — waarin de naam van de kerk werd gemaakt, gemaakt in lettertypen van verschillende groottes. De leesbaarheid van het lettertype in verschillende formaten, het contrast en de helderheid creëerden alle noodzakelijke voorwaarden voor de vorming van merkherkenning, het gemak van perceptie van tekstuele informatie en memorabiliteit, niet alleen door leden van de gemeenschap.