OpenWeb vormt een nieuwe visuele identiteit

OpenWeb Logo

In het kielzog van de ontwikkeling van diensten om hoogwaardige en comfortabele online communicatie in 2012 te garanderen, werd het ontwikkeld en geïmplementeerd door de Israëlische programmeurs Nadav Shoval en Ishay Green. Het platform was eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Ontworpen voor sociale interactie, het creëren van groepen, gemeenschappen, het vormen van een uitgebreid netwerk rond digitale inhoud en het gemak bieden van het overbrengen van gesprekken naar publicatiesites. In 2020 heeft het merk ingrijpende veranderingen ondergaan die hebben geleid tot een volledige naamswijziging. Het bedrijf kreeg een nieuwe visuele definitie door OpenWeb te worden. Ze kreeg de mogelijkheid om secties in de opmerkingen te volgen en te filteren, zodat gebruikers anonieme mensen konden identificeren. Dit wordt bereikt door het gebruik van zelfontwikkelende kunstmatige intelligentie, die zijn werk bouwt op de analyse van de gebruikte taal, en ook op andere methoden. Het groeiende merk heeft al meer dan honderd miljoen actieve gebruikers gedekt en heeft kantoren geopend in New York City, Tel Aviv en Kiev. Als onderneming die zich inzet om voorwaarden te scheppen voor betere online communicatie, voelde het merk opnieuw de behoefte om zijn eigen identiteit te veranderen.

OpenWeb Nieuw Logo

Het belangrijkste doel was om een ​​nieuwe visuele en verbale versie te ontwikkelen, die een strategische basis zou worden voor de implementatie van moderne vormen van reflectie op huidige veranderingen. De eisen van vandaag hebben geleid tot de noodzaak om de gehele merkstrategie te wijzigen om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de toegenomen ambities. Ervaren en creatieve medewerkers van de COLLINS-studio hielden zich bezig met herontwerpkwesties. Om het meest nauwkeurige en actuele beeld van het bedrijf te vormen, hebben de studiomedewerkers nauwgezet en langdurig werk verricht om de kenmerken van het bedrijf te bestuderen, marktonderzoek te doen om een ​​volledig begrip te krijgen van het probleem dat wordt opgelost, om oplossingen die grote kansen en perspectieven bieden voor het vernieuwde bedrijf.

Logo OpenWeb

De ingenieuze oplossing was om over te stappen op retrotypografie, wat op dit gebied volkomen onverwacht is. Er werd gebruik gemaakt van voor die tijd typische lettertypen, varianten van de vormgeving van krantenkoppen van de afgelopen decennia, waarin de ontwerpers de nodige inspiratie putten. Beginnend met een beknopt minimalistisch logo, hebben de ontwerpers het helder gemaakt door de originele combinatie van zeven W’s toe te passen die visueel de letter O vormen. Deze optie is de meest effectieve manier geworden om de harmonie en uitwisseling over te brengen die het merk kenmerkt. De unieke combinatie van eeuwenoude visuele stijlen met moderne digitale uitvoering en motion design heeft geleid tot de uitvinding van een unieke digitale techniek voor het introduceren van open source contentbibliotheken. Dit maakte het mogelijk om alle verschillende mogelijke gesprekken visueel weer te geven met behoud van een strikt kleurensysteem, wat het mogelijk maakte om een ​​duidelijk en maximaal geïllustreerd interface-ontwerp te creëren.

OpenWeb Voor en Na Logo (geschiedenis)