Open armen: Bureau of Indian Education onthult logo

Bureau of Indian Education (BIE) Logo

De Amerikaanse organisatie die wetenschap en onderwijs bevordert onder de inheemse bevolking van de Verenigde Staten — Bureau of Indian Education — heeft onlangs een nieuw logo geïntroduceerd. Dit is de eerste keer dat het logo is veranderd sinds 2006. Het Bureau of Indian Education zet zich in om de culturele positie van de Indianen te versterken en de basis te leggen voor een succesvolle toekomst voor hun kinderen.

Het is opmerkelijk dat het oorspronkelijke ontwerp is gemaakt door Kayla Jackson, een vertegenwoordiger van het Haskell Bureau van de University of Indian Nations (Kansas).

De afgelopen jaren heeft het merk gewerkt aan de ontwikkeling ervan, het formuleren van een strategie en een uniek gestructureerde training.

Over het algemeen is deze onderwijsinstelling een aanbieder van educatieve diensten die nodig zijn voor de inheemse bevolking van de regio. Tegelijkertijd begon het merk, dankzij de inspanningen van de initiatiefnemers van de rebranding, onderwijsagenten en andere vertegenwoordigers, zijn potentieel op te bouwen, wat aangeeft dat het binnenkort verder zal gaan dan de herverdeling van de gebruikelijke Amerikaanse markt. Er is het potentieel om een ​​wereldwijd merk te worden dat betrokkenheid toont, inheems erfgoed eert en studenten met toewijding bedient.

Studenten werden uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd om het beste logo te kiezen. De winnaar Kayla Jackson is van mening dat de beste weergave van de onderwijssector een grafische oplossing is in de vorm van een open boek, en het symbool van de inheemse bevolking is een figuur in authentieke kleding, mocassins, met een hoofdband en een karakteristiek kapsel. De vier regels van het boek betekenen de verandering van tijden, de vier richtingen van de elementen, de vier levensfasen en de vier heilige planten.

Het logo is een cirkelvormig embleem, waarbinnen een Indiase student met zijn armen naar de zijkant naar de zon staat gericht. De cirkelvormige rand is in zand en wit, terwijl de inscripties aan de binnenkant in donkergroene en bruine letters zijn. Ook de naam van de onderwijsorganisatie en de slogan «Cultuur, Kennis, Leiderschap» pronken hier.

Over het algemeen is het in de mode om te zeggen dat het logo op een heel eenvoudige manier is gemaakt, wat aantrekt met beknoptheid, zachte tonen en verbazingwekkende oprechtheid.

Alleen iemand die zelf deel uitmaakt van die oorspronkelijke gemeenschap, kan een authentieke cultuur tonen en aansluiten bij moderne trends in het onderwijs en het leven in het algemeen.

Het logo oogt misschien te simpel voor een internationale organisatie. Maar daarom is het waardevol, wat de filosofie van het merk en de waarden die het met zich meebrengt weerspiegelt.

Het is mogelijk dat er in de nabije toekomst een wijziging in het logo komt, aangezien de trend naar minimalisme in modern design nog steeds overheerst. Maar er kan zeker worden gesteld dat dit op dit moment de beste optie is voor de zelfidentificatie van de organisatie en het positioneren in het veld. Een bijzondere logische nadruk is te zien in het feit dat de afgebeelde inboorling openstaat voor nieuwe kennis, zijn houding spreekt van gevoeligheid voor het nieuwe, het onbekende. Dit is een illustratie van het gedrag van studenten die net de weg naar kennis zijn ingeslagen, gretig kennis opnemen en zich graag in al hun glorie laten zien.