Onweerstaanbaar temperamentvol Glide-ontwerp

Glide Logo

Glide, een web- en app-ontwikkelingsbedrijf, heeft een vernieuwde stijl onthuld die er expressiever uitziet en vertrouwen geeft aan het merk op de markt.

Het belangrijkste kenmerk van het oude logo was dat het bedrijf een typelogo had, figuurlijk overeenkomend met de naamgeving. Dit is een opwaarts gaand woord dat tegelijkertijd zowel stijgend als dalend was, daarom toonde het heel goed het concept van de naam — glijden.

Glide Nieuw Logo

Maar zo’n voor de hand liggende associatie en een simpel zwart lettertype is niet de beste keuze om een ​​merk naar een hoger niveau te tillen.

Het bedrijf volgde daarom een ​​cursus creativiteit en maakte in overleg met het Inhousebureau een interessanter ontwerp.

Het is opmerkelijk dat het logo in het zwart bleef, maar afgeschuinde details, zoals het streepje in de letter G, de staart aan de onderkant van de D, laten er geen twijfel over bestaan ​​dat het bedrijf zich bezighoudt met innovatieve technologieën en heldere oplossingen biedt aan zijn gebruikers.

Logo Glide

In de huisstijl besloten ze om vast te houden aan delicate tinten blauw, roze, lila en zandkleuren. Over het algemeen is de nieuwe stijl doordrongen van lichte tonen van expressie, duidt op dynamiek en opwaartse, stabiele beweging.

Het coole en ongewone moment bij het creëren van de huisstijl was dat een kunstmatige intelligentie fotogenerator werd gebruikt om het uiterlijk te ontwikkelen, waardoor het mogelijk werd om foto’s te maken van mensen die niet bestaan.

Het symbool van het bedrijf zijn twee interessante parallelle figuren die lijken op delen van een zandloper. Het ziet eruit als afgeronde driehoeken die tegenover elkaar staan. En tegelijkertijd, in de hoek waarin ze zich bevinden, lijken ze op de vleugels van een vlinder.

Positieve vormen, mooie kleurmogelijkheden, een nieuw lettertype met accenten zien er organisch uit en belasten de visuele waarneming niet.

Glide Voor en Na Logo (geschiedenis)

De grote verdienste van de ontwikkelaars van het nieuwe ontwerp is dat ze niet het pad «naar», maar «vanaf» hebben gevolgd. Dit betekent dat ze niet werden gedreven door het idee van wat ze wilden laten zien, maar bepaalden wat er absoluut niet in het nieuwe ontwerp moest komen.

Dit is de onderstreping van de hoofdletter van de titel, vaak gebruikte uniforme tinten (zwart, blauw, geel, groen), het gebruik van foto’s in beweging.

Het nieuwe logo profileert zich duidelijk als een zelfvoorzienende, onafhankelijke, solide visuele identiteit. Zelfs het symbool en favicon zijn niet nodig als zo’n temperamentvol lettertype op de media wordt aangegeven. Het icoon, figuurlijk gesproken, van een zandloper, spreekt echter van creativiteit, de opkomst van energie, het verlangen naar verbetering en vooruitzichten.

Het is ook het gemak, het gemak waarmee je met Glide producten kunt werken zonder bang te hoeven zijn dat er in technische zin iets mis gaat. Positieve veranderingen in het uiterlijk, interessante vormgeving van het merkconcept, geselecteerde grafische oplossingen vergroten alleen maar de interesse in het bedrijf. Dit betekent dat er binnenkort veel bewonderende gebruikers en nieuwe klanten zullen zijn die de waarden van het merk willen delen.