Ontwerpbureau Réplica heeft een nieuw logo gemaakt voor de Nursery Primer

  Primer Logo

  Primer is een originele virtuele gemeenschap van ambitieuze kinderen die gemeenschappelijke interesses delen. Het doel van het merk is eenvoudig en effectief: voorwaarden scheppen voor de volgende nieuwe generatie kinderen die ambitieus en creatief kunnen worden en in staat zijn om voor zichzelf te denken. De gemeenschap streeft ernaar om de verkeerde houding van het onderwijssysteem ten opzichte van kinderen aan te tonen. Gericht op “massaproductie”, verschilt het niet in voldoende creatieve benaderingen, de aanwezigheid van verbeeldingskracht, om de individualiteit in elk kind vorm te geven. Door de kinderen van vandaag te onderschatten, leren bouwen op tests in plaats van hen te leren denken, echte problemen op te lossen, creëert het onderwijssysteem hersenloze massaconsumenten. Primer biedt een totaal andere benadering – de vorming van jonge leden van de samenleving die hun eigen weg banen, verschillende hobby’s hebben, buiten de gebaande paden denken. De gemeenschap bouwt kinderen het vermogen op om nieuwe niet-standaard paden te kiezen.

  Primer Nieuw Logo

  Om dit alles tot uiting te laten komen in het visuele beeld, wendde het merkteam zich tot jonge kunstenaars, verhalenvertellers en gewoon creatieve persoonlijkheden met het verzoek om hun visie op het logo te presenteren. En in de eerste plaats was zo’n taak voor kinderen ingesteld. Er werd een groot aantal tekeningen, beschrijvingen en verklaringen verstrekt, die werden overgedragen aan de professionele ontwerpers van Replica Studio. De studio onderscheidt zich door zijn liefde voor experimenteren en creativiteit. Rekening houdend met de eigenaardigheden van de gemeenschap, richtte de studio zich op de speelse belichaming van het logo, dat een platform moest worden voor de verbeelding van kinderen, een creatief canvas. Het werd mogelijk om het embleem te versieren, toe te passen in het werk en te veranderen.

  Logo Primer

  De originele letter “m” is een accentelement van het tekstlogo geworden. Gemaakt in de vorm van een mysterieuze zigzag, vriendelijke kronkel, bliksem of iets anders dat door kinderen kan worden gezien, beïnvloedt het hun verbeeldingskracht. En hier begonnen de creatieve eigenaardigheden van kinderen zich te manifesteren. Sommigen voegen vleugels en vleugels toe aan het bord en zien het in de vorm van een vlinder. Anderen zijn stripfiguren uit strips. De derde waren in staat om de elementen van de leerprimer te “zien”. Velen zagen dit logo als hun eigen huis of magisch element. De kinderen maakten zelf ook borden voor mobiele toepassingen, die simpelweg werden bedacht door de professionals van Replica Studio.

  Primer Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Ook het kleurenpalet speelde een rol. Alle tekst is in het zwart getypt, waardoor je het logo op elke achtergrond kunt toepassen. Alleen de “kronkel” is gemaakt in een aantrekkelijke tint – een paars hart. De kleur onderscheidt zich door de afwezigheid van negatieve psychologische effecten op een persoon, vooral op kinderen.