Te midden van wat Black Lives Matter 2020 wordt genoemd, heeft het creatieve bureau Athletics gereageerd op een open oproep om dit innovatieve idee tot leven te brengen. Het begon allemaal met creatieve activiste Annika Hansteen-Izora met een visie op het ontwikkelen van zwarte creatieve ecosystemen, door zwarte geleide gemeenschappen, om kunst, creativiteit en verbeeldingskracht te bevorderen.
De merknaam is gebaseerd op het concept van een ecosysteem, wat betekent dat een complex van leefomgeving waarin elk organisme interageert met een andere eenheid, zich kan verenigen en de «krachten» van anderen kan aantrekken.
Collectieve creativiteit — als conceptuele basis van het merk — is het product van de activiteiten van verschillende culturele vertegenwoordigers, wiens nationaliteit en raciale overtuiging een speciale houding van de samenleving oproept. Te midden van de Black Lives Matter-flashmob wordt de opkomst van zo’n merk cruciaal, aangezien de gemeenschap gericht is op het populariseren van talent en het uitbreiden van de ervaring van interactie met verschillende vertegenwoordigers van hedendaagse kunst. Het is een soort ondersteuningsinstrument voor zwarte creatieve krachten die in staat zijn om verschillende eenheden van de samenleving te ontwikkelen, te onderwijzen, te cultiveren, te verzorgen en te identificeren die erkend willen worden door middel van kunst en creatieve praktijk.
Het ontwerp van het merk is eenvoudig maar in één oogopslag duidelijk. Het logo is een zwarte lettertypevariant die er compromisloos en esthetisch aantrekkelijk uitziet. Glad lettertype, geaccentueerde details op de letter r, t, y, evenals de nauwe positie van de letterrij, spreekt van de eenheid van groepen mensen die konden samenwerken onder auspiciën van Creative Ecosystems. Trouwens, het lettertype lijkt naar boven te streven, het is vrij langwerpig, de letters zijn afgerond. Het ziet er representatief uit, maar helaas is het onmogelijk om te zeggen dat het het idee van het merk duidelijk overbrengt en zijn specialisatie illustreert.
Dit was misschien niet het doel toen het logo werd gemaakt door Athletics.
Het resultaat is een netjes en presentabel, goed gedefinieerd logo dat er geweldig uitziet op elk medium, vooral digitaal. Begeleidende identiteitselementen, zoals bijvoorbeeld de spiraal gemaakt van de letters C en E, zien er ongewoon en intrigerend uit. Dit spreekt al van een bepaalde manifestatie van creatief denken, de aantrekkingskracht van deelnemers aan het creatieve proces.
Mogelijk verschijnt er binnenkort een interessant grafisch element in de huisstijl van het merk. Ondertussen wordt hij stilaan gepromoveerd, steeds meer mensen leren over zijn initiatieven, wat spreekt van de uitbreiding van de invloedssfeer van deze gemeenschap van creatieve mensen.