Ontra — nieuwe naam en nieuwe identiteit voor InCloudCounsel

Ontra Logo

Bij de aankondiging van de tweede financieringsronde veranderde InCloudCounsel de naam, het logo en de stijl. Door diensten te verlenen voor de automatisering van het werken met contracten, evenals hun analyses, heeft het merk zich gevestigd als een wereldleider op dit gebied. Hij koos zijn nieuwe naam — Ontra, vanwege zijn oorsprong — als een afgeleide van het woord contract. Het monogram belichaamt zeer nauwkeurig de missie van het merk — de wens om alle contracten efficiënter te maken, degenen die verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling en beheer te bevrijden, en meer kansen te creëren voor andere, niet minder belangrijke zaken. Het bijgewerkte platform voldoet volledig aan de behoeften van de moderne markt door een complexe technische oplossing te creëren die het dagelijkse contractproces vereenvoudigt. Het bedrijf, opgericht in 2014, heeft zich beziggehouden met een van de belangrijkste problemen waarmee advocaten, adviseurs en managers tijdens het contractproces worden geconfronteerd. Dit probleem was en is de routine en het volume van het werk. Ontra heeft de mogelijkheid geboden om repetitieve juridische taken tot een minimum te beperken, juridische kosten en risico’s te verminderen, het proces te versnellen en middelen vrij te maken.

Ontra Nieuw Logo

Al deze verbeteringen brachten het platform naar een leidende positie, wat radicale veranderingen vereiste in de externe identiteit, strategie en huisstijl van het merk, inclusief de naam zelf. Om te beginnen met het maken van het logo, werd een creatieve benadering toegepast op de grafische uitvoering van het hoofdletterlettertype, dat heel dicht bij het type Genera Semi Bold van Wahyu en Sani Co. De kleur — wit — werd gekozen op basis van het maximale contrast met de geselecteerde donkere, verzadigde achtergrond en het effect ervan op de kijker. De achtergrond waarop het teken en de tekst worden aangebracht, zijn geselecteerd uit tinten die bijna zwart zijn, wat zorgt voor de visuele identiteit van het embleem, zijn aantrekkelijkheid en memorabiliteit.

Logo Ontra

De twee onderste lijnen in het bord, dat zich links van de naam bevindt, zijn gemaakt als accentelement. Ze bevinden zich onder een hoek met de horizontaal en symboliseren als gelijkteken gelijke kansen en voordelen die alle partijen die het platform gebruiken verwerven bij het ondertekenen van contracten. Hun gouden kleur vestigt de aandacht op het belang van deze eigenschap die Ontra onderscheidt. Symbolen boven de gouden elementen die lijken op wiskundige «meer»-tekens of richtingspijlen die naar boven wijzen met een scherpe hoek tonen visueel alleen voorwaartse beweging en constante winst van het gebruik van het platform — waardoor herhalingen en routine worden verminderd, waardoor tijd en middelen worden bespaard.

Ontra Voor en Na Logo (geschiedenis)