Ontdek Dominica’s identiteitsverandering maakt deel uit van de evolutie van het merk

Dominica Logo

Toerisme in Dominica speelt een belangrijke rol in de economie van het land. Het waarborgen van de effectiviteit en ontwikkeling van dit gebied krijgt bijzondere aandacht. Hiervoor is de Discover Dominica Authority opgericht, wiens taak het is om de ontwikkeling van het toerisme in het land te controleren en te waarborgen. Het Gemenebest van Dominica begon in 2016 met het implementeren van een nieuw programma en het verbeteren van zijn eigen visualisatie, en begon een wereldwijde studie die aantoonde dat het veranderen van het logo zou helpen bij het oplossen van de ontstane problemen. De nieuwe identiteit houdt rekening met de vereisten van moderne technologieën en de eigenaardigheden van de implementatie van visuele oplossingen. Met zijn hulp werd de nadruk gelegd op het feit dat Dominica en de Dominicaanse Republiek totaal verschillende landen zijn, en dat de kenmerken van de toeristische bestemming in deze Caribische zone nauwkeuriger en vollediger worden weergegeven.

Dominica Nieuw Logo

Het nieuwe logo is een effectieve voortzetting van de evolutie van het merk die 4 jaar geleden begon. Het is aangepast aan het gebruik van moderne digitale apparaten. De prestatietechnologie voldoet volledig aan de vereisten voor hoogwaardige reflectie van tekst en afbeeldingen met behulp van digitale technologieën en platforms, met name sociale netwerken. De kwaliteit van afbeeldingen, tekst en kleurweergave zorgde voor de duidelijkheid en het gemak van het verwerken van informatie die in elk formaat werd verzonden. Net als de natuur van de regio zelf, wordt haar identiteit gekenmerkt door natuurlijkheid en natuurlijke verzadiging van kleuren, natuurlijkheid en «ongerepte» typografie, luxe en een onovertroffen sfeer van warmte, gastvrijheid, een gevoel van levendigheid en sereniteit. Met behulp van zo’n display kan de kijker zich gemakkelijk voorstellen dat hij wordt uitgenodigd op een plek waar de natuur samenkomt met goede fokkerij en cultuur.

Logo Dominica

Het tekstblok is in een cursief lettertype dat net zo uniek is als het eiland zelf. De letters, die doen denken aan die torenhoog op het eiland Morn Trios, zijn versierd in verschillende tinten groen, kenmerkend voor de natuur zelf en het weelderige landschap dat het hele land beslaat. Ze zorgen voor een gedenkwaardige en gemakkelijk herkenbare compositie, door het gebruik van accentstreken van lila, inherent aan de lokale papegaai, en rood, de favoriete kleur van de Creoolse cultuur. Het behoud van de slogan — «Natuureiland» heeft zijn eigen positie aanzienlijk versterkt in de omstandigheden van de hoogste concurrentie op de wereldmarkt voor toerisme. Op zijn beurt geeft de slogan ook een duidelijkere overdracht van het algemene beeld van het eiland, zijn zelfbeschikking.

Dominica Voor en Na Logo (Geschiedenis)

En dit alles gebeurde in strikte naleving van de eisen van een moderne minimalistische stijl, die het hele ontwerp beter in lijn bracht met de afbeeldingen en moderne esthetiek, waardoor het flexibiliteit en waarnemingsgemak kreeg.