OLX Logo

OLX Logo

OLX is een moderne marktplaats die honderden online advertenties van gebruikers over de hele wereld host. Het is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in grote steden (Kiev, Peking, Poznan, Mumbai, Buenos Aires, enz.).

Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp (Nederland). De functionaliteit van het platform is beschikbaar op handige officiële OLX-websites. Elk land heeft een speciale link met het bijbehorende domein. Het visuele ontwerp van het merk is in de hele geschiedenis van zijn bestaan ​​2 keer veranderd. De gepresenteerde versies van het logo verschillen radicaal van elkaar.

Betekenis en geschiedenis

OLX Logo Geschiedenis

Het idee om OLX te creëren was gebaseerd op de wens om een ​​universeel platform voor online handel te creëren. Vandaar de oorspronkelijke naam, die een verkorte versie is van de uitdrukking Online Exchange.

2006 — 2018

OLX Logo 2006-2018

In maart 2016 is de marktplaats officieel gelanceerd. Alejandro Oxenfordo en Fabrice Grinda werkten aan de creatie ervan. Dit zijn twee succesvolle Franse ondernemers die het handelsproces wilden verbeteren en nieuwe mogelijkheden wilden creëren voor goedkoop online winkelen. Aanvankelijk werkte de site in India en al in 2007 vestigde het bedrijf zich op de Russischtalige markt.

In 2010 werd OLX onderdeel van het grote bedrijf Naspers, waarna het populaire Russische platform Avito zich bij de site voegde. In de toekomst verlegde de dienst zijn grenzen. Marktplaatsen met de opgegeven naam verschenen in Wit-Rusland, Hongarije, Kazachstan, Polen en Oezbekistan.

Het visuele concept van dergelijke sites was verenigd. Het logo bevatte 3 letters die de merknaam vormen. Het kleurenschema was gebaseerd op een heldere variëteit. De O is uitgevoerd in paars, de L in groen en de X in oranje. Ze bevonden zich op een neutrale witte achtergrond, ingelijst in een dunne grijze cirkel.

Deze kleuring zag er absoluut ontspannen en zelfs enigszins vrolijk uit. Ze demonstreerde lichtheid, eenvoud en vreugdevolle emoties. Deze kenmerken weerspiegelden de werkingsprincipes van OLX. De service onderscheidt zich door een eenvoudige bediening, een duidelijke interface en een grote verscheidenheid aan aanbiedingen (er zijn verschillende categorieën goederen). Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om goederen van hoge kwaliteit te kopen tegen een goedkope prijs. Van winkelen in dergelijke omstandigheden zijn er duidelijk goede indrukken.

2018 – heden

OLX Logo 2018

13 jaar lang bleef het OLX-logo ongewijzigd en pas in 2018 besloot het bedrijf een nieuwe naam te geven. Een update van het visuele identiteitsconcept was simpelweg nodig, aangezien het bestaande logo niet meer paste bij de moderne merkstijl.

Het nieuwe embleem kreeg een ongelooflijk stijlvolle uitvoering. Het is gemaakt in de ExtraBold-stijl. Perfecte lijnen en nieuwe kleuren verschenen op de foto. De verandering in het ontwerp was het bewijs dat de service niet stilstaat, maar voortdurend evolueert en de functionaliteit verbetert.

Logo lettertype en kleuren

OLX Logo

Moderne OLX-handelsplatforms hebben een stijlvol en ongebruikelijk logo. Het lijkt niet op de iconen van andere bekende marktplaatsen, wat getuigt van originaliteit en uniciteit. Een ander belangrijk kenmerk is dat het icoon totaal anders is dan de vorige versie die al meer dan 10 jaar bestaat. Het wordt niet langer beperkt door een grijs kader, dat de expansie van het bedrijf symboliseert.

Daarnaast is het lettertype veranderd. Het werd massiever en uitgesprokener, en de letters kregen een nieuw ontwerp en verschillende maten. De letter X is het kleinste teken dat is getekend met duidelijke lijnen die de indruk wekken van een onzichtbaar vierkant. In het midden is er één grote strook die de letter L vervangt. Aan het begin van het logo staat de letter O, die aanzienlijk is vergroot.

Logo OLX

Dit ontwerp is geen ontwerpfout, maar symboliek in de details. Verschillende letters weerspiegelen een grote verscheidenheid aan producten. Samen creëren ze een harmonieus beeld dat het merk gunstig vertegenwoordigt. Het kleurenschema bestaat uit 2 kleuren — wit en blauw. Wit wordt gebruikt als achtergrond en toont veelzijdigheid, terwijl de helderblauwe kleur van de letters lichtheid en tegelijkertijd betrouwbaarheid uitstraalt.