Oasis — het nieuwe imago van het beroemde Canadese sap

Oasis Logo
Oasis-sappen maken al meer dan 40 jaar deel uit van het thuismenu van veel Canadese gezinnen. Hun belangrijkste verschil is de rijke selectie aan smaken en de absolute afwezigheid van suiker, waardoor je kunt genieten van de natuurlijke smaak van de rijpe vruchten die bij het koken worden gebruikt. Het merk is een van de vlaggenschiplijnen van Lassonde, een Noord-Amerikaans bedrijf dat een van de meest succesvolle bedrijven is in de productie en verkoop van natuurlijke dranken en sappen zonder toevoeging van kunstmatige ingrediënten. Vandaag heeft het bedrijf de fans van zijn producten geïnformeerd over de noodzaak van veranderingen die voor het eerst in tientallen jaren aan het bekende handelsmerk zullen worden aangebracht.

Oasis Nieuw Logo

Dergelijke acties werden een reactie op de werkelijk veranderende smaak en perceptie van de omringende wereld door de moderne generatie consumenten. Bovendien heeft het verschijnen op de markt van een groot aantal alternatieve aanbiedingen van vergelijkbare producten, die vaak inferieur zijn aan de kwaliteit van Oasis, een effectiever visueel ontwerp van het product voor de consument, wat opvalt in de supermarktschappen , die een keuze in hun voordeel maakt. Het veranderen van het logo is een test van de merkloyaliteit van zijn bewonderaars, evenals een kans om de eigen ambities van de fabrikant te bevestigen. In het licht van de verandering in de implementatiestrategie en positionering van Lassonde, werd de beslissing genomen om een ​​consistente stijl te behouden voor de hele Oasis-submerklijn, waarbij individuele herkenning van elk merk werd gegarandeerd met een volledig gevoel van eenheid met het hoofdmerk.

Logo Oasis

Er zijn geen grote veranderingen doorgevoerd. Herkenning behouden en tegelijkertijd een beter visueel effect creëren, is het belangrijkste doel van de rebranding geworden. Het nieuwe logo was geen openbaring en getuigde niet van de uniciteit van het ontwerp. Hij wist echter enkele ongelukkige momenten van zijn voorganger kwijt te raken. Het goedkoop ogende groene blad in een gradiëntontwerp tegen de achtergrond van een monochromatische, felblauwe merknaam werd niet genoeg. En werden ook onnodig verwijderd, waardoor het hele beeld van de afronding van de hoeken van de letters «A» en «J» vervaagde. Het vasthouden aan traditie wordt aangetoond door het type en de kleur van het logo van de vorige versie te behouden.

Oasis Voor en Na Logo (geschiedenis)

Op zijn beurt heeft zo’n beweging een groot pluspunt: aanhangers van het product hoeven niet te wennen aan het nieuwe en onbekende imago van hun huisdier, en voor beginners is het gemakkelijker en handiger om het product visueel van anderen te onderscheiden. De stap is eenvoudig, maar effectief genoeg voor de evolutie van een bekend merk, dat zijn bewonderaars niet zal vervreemden, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de voorkeuren van de nieuwe generatie kopers.