NYX Logo

NYX LogoNYX is een premium cosmeticamerk. Biedt een breed scala aan make-upproducten, ook veganistische. Het merk werd in 1999 opgericht door ondernemer Toni Ko en maakt momenteel deel uit van het conglomeraat L’Oréal. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Los Angeles, Californië.

Betekenis en geschiedenis

NYX Logo Geschiedenis

Het logo van dit bedrijf is, net als de naam, geïnspireerd op het beeld van de oude Griekse nachtgodin Nyx. Zijn naam wordt weergegeven in een contrasterende achtergrond. Verder is het embleem niet veranderd sinds het begin van de cosmetische serie. Er zijn slechts kleine wijzigingen aangebracht die geen invloed hadden op de hoofdstijl.

Op het logo staat het woord “NYX” in hoofdletters geschreven. In de eerste versie was hij vrijgezel. De moderne versie wordt aangevuld met een miniatuurhartje als teken van liefde voor klanten en om te laten zien dat alle producten met liefde zijn gemaakt. Het nieuwe element bevindt zich onder de poot van de gestileerde letter “Y”. Hieronder vindt u een indicatie van het niveau van de aangeboden producten – “Professional Makeup”, gemaakt in een zachtgrijze kleur zodat de nadruk vooral op de merknaam valt.

Logo lettertype en kleuren

Het lettertype dat voor het logo wordt gebruikt, is samengesteld, dus er is geen uitsluitsel over het lettertype. Elk symbool is uniek op zijn eigen manier. Bijvoorbeeld, Ecliptic’s -BRK- en Compur zijn het dichtst bij “N”. De letters “YX” zijn bijna precies zoals Planetary Orbiter en ParaCaps. Het kleurenschema van het logo is monochroom, wat overeenkomt met een donkere nacht en lichte sterren. Het is een combinatie van zwart en wit.