NYS OPRHP — Een visuele identiteit gedicteerd door de tijd

NY State Parks Logo

De staat New York staat bekend om een ​​groot aantal parken en groene ruimten, waarvan vele niet alleen recreatiegebieden zijn, maar ook historisch erfgoed. Het New York State Office of Parks, Recreation and Historic Preservation (NYS OPRHP) is verantwoordelijk voor de controle, bescherming en recreatie van meer dan 335.000 hectare van dit land. Op 30 augustus 2021 presenteerde de FDA haar nieuwe logo aan het publiek in New York. Sinds de oprichting in 1970 heeft het voormalige Agentschap, dat is uitgegroeid tot het Bureau, zijn visuele identiteit niet veranderd.

NY State Parks Nieuw Logo

Tegenwoordig worden de parken regelmatig bezocht door meer dan 62 miljoen Amerikanen en bezoekers per jaar. Hun belang is aanzienlijk toegenomen en biedt volop mogelijkheden voor culturele recreatie voor bewoners en gasten van de regio. Tegelijkertijd is hun rol als een van de belangrijke bronnen van aanvulling van de regionale begroting toegenomen. Er was behoefte aan verhoging van de kosten van het onderhoud en de ontwikkeling van gebieden. Dit kan alleen worden gedaan door te zorgen voor een effectieve voorlichting van de activiteiten van de afdeling, waardoor steeds meer aandacht wordt getrokken van toeristen en lokale bewoners.

Logo NY State Parks

Een van de manieren om het vereiste doel te bereiken was een volledige rebranding. Het nieuwe imago van de organisatie is ontwikkeld door id29, een ontwerpbureau gevestigd in Troy, NY. Het vernieuwde embleem en een serie vintage posters voor de verschillende parkgebieden zijn enthousiast ontvangen door parkliefhebbers. Het traditionele element van het logo, een groen esdoornblad, heeft een duidelijke vorm en een fellere groene kleur gekregen. Tekst — New York State Parks, verplaatst van de ruimte rond het blad naar de binnenmarge. De rangschikking van de woorden is gespreid gekozen, waarbij elk woord in het midden is uitgelijnd. Er werd besloten om een ​​origineel en aantrekkelijk schreeflettertype te gebruiken zoals Etcetera Type Co., dat de geest van de jaren ’70 in het logo brengt. Hierboven is een gestileerde schets van de parken van de staat. Links en rechts van de naam van de organisatie staat een link naar de datum van april 1924 van de goedkeuringswet van de New York State Council of Parks.

NY State Parks Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het gebruik van lichtgeel en rijk heldergroen voorzag de compositie van aantrekkelijkheid, harmonie en gemak om te onthouden. Deze combinatie vult elkaar effectief aan. Groen balanceert de impulsiviteit van geel, wat op zijn beurt warmte en optimisme toevoegt aan groen. Tegelijkertijd geven deze kleuren nauwkeurig de geest van de organisatie weer en geven ze een nauwkeurige visualisatie van de kernactiviteiten en missie van NYS OPRHP.