NWHL — National Women’s Hockey League wordt PHF en krijgt een nieuwe invulling

Premiere Hockey Federation (PHF) Logo

Begin september 2021 heeft de National Women’s Hockey League North America — NWHL, opgericht in 2015, haar naam en logo gewijzigd. Hierbij kreeg ze professionele hulp van de toonaangevende professionele sportontwerpstudio Quberten (San Francisco, Moskou). De veranderingen in de externe identiteit waren een weerspiegeling van de veranderingen die voor aanvang van het seizoen 2021-2022 plaatsvonden in de opzet en doelstellingen van de organisatie. Met zijn vernieuwing opende het merk een nieuw tijdperk in zijn ontwikkeling. Door PHF — Premier Ice Hockey Federation te worden, heeft de organisatie haar genderneutraliteit aangetoond. De nieuwe naam is een demonstratie van zelfbeschikking op basis van professionele vaardigheden, in plaats van geslacht. De nieuwe identiteit communiceert dat alle spelers in de vereniging onmiskenbaar talent hebben, ongeacht hun geslacht.

Premiere Hockey Federation (PHF) Nieuw Logo

De nieuwe naam is een radicale wending in de geschiedenis van alle sporten. PHF zorgde voor een revolutie in de sport door voor het eerst in de geschiedenis van de sport het gebruik van het woord «vrouwen» en elk geslacht in de naam en visuele markeringen te elimineren.

Logo Premiere Hockey Federation (PHF)

Bij het ontwikkelen van het nieuwe logo richtten de ontwerpers zich op de geschiedenis van het merk, waarbij ze de zwart-witte tinten van het kleurenpalet met sterren behouden. Er werd productief creatief werk verricht, wat zorgde voor de vorming van een unieke grafische oplossing voor logo visualisatie. Daarin vormen de sterren een kroon, die de prestaties en ambities van alle leden van het merk symboliseert. De oorspronkelijke visie van de compositie maakte het mogelijk om de omtrek van de kroon weer te geven, zodat deze de vorm van de letter W vormde, die te zien is in dunne kruisende lijnen. Dit teken is een symbool van de beklimming van het «zwakke geslacht» naar de top van sportieve prestaties, en niet alleen. Tegelijkertijd werd de combinatie van twee van dergelijke originele elementen in het logo de personificatie van de bereidheid om de groei en ontwikkeling van zowel de organisatie zelf als haar leden voort te zetten. Een innovatieve benadering, creativiteit en moderne technologieën maakten het mogelijk om de belangrijkste filosofie van de organisatie duidelijk en duidelijk weer te geven — vrouwen in sport en in het leven zijn niet onderdoen voor de sterkere seks.

Premiere Hockey Federation (PHF) Voor en Na Logo (geschiedenis)

Duidelijke geometrie en laconiek hebben geweldige kansen gecreëerd in de ontwikkeling van het webdesign van het merk. Het wordt effectief gecombineerd, zowel in situationele marketing als als accentelement van video, foto’s, elke afbeelding. Het handelsmerk en de belangrijkste vullen elkaar harmonieus aan, waardoor de compositie compleet en verzadigd is met maximale informatie. De dynamiek en interactiviteit van visuele beeldelementen die aan de webversie zijn toegevoegd, zorgen voor aantrekkelijkheid en memorabiliteit, wat vooral belangrijk is voor materialen aan de vooravond van seizoenen en bij het passeren van kampioenschappen.