Norwich gaat progressiever met nieuw logo-ontwerp

Norwich City FC Logo

SomeOne heeft onlangs een nieuw logo onthuld voor de Norwich Football Club. Verrassend genoeg is het embleem niet veranderd sinds de jaren 70, dus in de moderne realiteit ziet het er belachelijk en zelfs komisch uit.

Voorheen was het logo een variant van het wapen in geel en groen met zwarte rand. De afbeeldingen van een vogel met een bal en een leeuw waren in de middeleeuwen gestileerd, en er was ook een afbeelding van een fort, dat de leeuw zogenaamd beschermt. Als ik nu naar de stijl van het logo kijk, wil ik lachen en huilen tegelijk. Het ziet er uit de mode, grotesk (vooral het beeld van een leeuw), komt niet overeen met de visuele ontwerptradities van onze tijd. De vogel en de bal zien er goed uit en het fort is te simpel. Maar het moet worden opgemerkt dat voor de tijd dat het logo werd gemaakt, het degelijk en solide was.

Norwich City FC Nieuw Logo

Tot slot heeft het logo een mooie uitstraling en relevantie gekregen. De creatievelingen van SomeOne hebben geprobeerd het wapen stijlvol, verfijnd, scherp voor de waarneming te maken. Scherpte is voelbaar in de contourlijnen, het donkerder worden van de kleuren, die het logo als geheel visueel rijker en rijker maken.

De leeuw wordt over het algemeen een majestueuze en solide figuur op het doek. Het fort kreeg een ronde vorm en liet een vierkante basis achter om de erfenis van het vroege logo te behouden.

De prachtige vogel op de voorgrond heeft openingen in het lichaam, waardoor de groene en gele lijnen een evenwichtige combinatie in het wapen geven.

Logo Norwich City FC

Ook heeft het logo geen signatuur, omdat dit niet verwacht mag worden van het wapen van een voetbalclub. Dit is een visitekaartje dat niet geïnterpreteerd mag worden, iedereen weet gewoon dat dit embleem van de stoere voetbalclub Norwich is.

Interessant is dat het ontwerpbureau een concurrerende aanbesteding won om het merk te verbeteren. En het duurde bijna twee jaar om het idee te implementeren! Er waren veel overleggen, dialogen; waarbij als referentiegroep ongeveer 5.000 fans betrokken waren, evenals clubdirecteuren, clublegendes, personeel, zodat het resultaat progressief en ondubbelzinnig succesvol was.

Norwich City FC Voor en Na Logo (geschiedenis)

De studio was van mening dat het oude logo vol technische gebreken zat, dus in het moderne tijdperk van digitale technologieën is het dringend noodzakelijk om het logo, waarvan de afbeeldingen met de hand zijn gemaakt, nieuw leven in te blazen.

Het resultaat van langdurig werk en samenwerking met diverse experts op het gebied van sport en bleek niet alleen succesvol te zijn. Het nieuwe logo is een verbeterde versie van het oude.

Nu zullen fans dubbel blij zijn om zo’n wapenlogo te zien. Hij spreekt continuïteit, respect voor de historie van de club uit en straalt positiviteit uit. Daarom zal het voetbalteam in een nieuwe gedaante vele sportieve prestaties leveren en de fans verrassen met hun overwinningen.