Noorse tv-zender – TV 2 krijgt een nieuwe logostijl

  TV 2 (Norway) Logo

  De eerste uitzending van de terrestrische zender TV 2 vond plaats in 1992 in het A/S-systeem als volwaardig lid van de European Broadcasting Union. Als openbare commerciële tv-zender werd het de eerste gratis zender in Noorwegen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergen en er werken vandaag meer dan 1000 mensen. Dit najaar heeft het kanaal dramatische veranderingen ondergaan in zijn identiteit. Hij verwierf een nieuw logo en een nieuwe stijl ontwikkeld door het Scandinavische ontwerpbureau Bold, waarmee de geschiedenis van het merk bewaard is gebleven. Tegenwoordig zendt de zender live sport, entertainment, films en series uit, maar ook lokaal en internationaal nieuws. Ook wordt de populaire tv-serie “Real Housewives” uitgezonden. Het kanaal is in wezen een variant van het Amerikaanse equivalent van ABC, CBS en NBC.

  TV 2 (Norway) Nieuw Logo

  Het nieuwe logo is ontstaan ​​vanuit het historische verleden van de tv-zender. Tijdens de creatie werd het visuele profiel gemoderniseerd. Het logo is een teken dat uit twee elementen bestaat – het cijfer “2” verdeeld in twee delen. Het volgt het algemene principe van tweestaps ritmebeweging. De eerste stap draagt ​​de harmonieuze expressie van TV 2, en de tweede stap is de harmonieuze dynamiek van het personage. De symboliek is geïnspireerd op de naam van het merk, namelijk “two” – een concept met twee contrasten, twee vormen, twee kanten. Rekening houdend met de diversiteit van de Noorse bevolking en complexe etnische problemen, wordt het logo van de tv-zender – nieuws en entertainment – een verbindend symbool.

  Logo TV 2 (Norway)

  Het lettertype van het logo is volledig door de ontwerpers ontworpen op basis van een combinatie van harde en zachte hoeken. Het is zowel functioneel als gedenkwaardig. Zeer leesbaar in alle toepassingen en communicatie. De familie van niet-standaard sans serif-lettertypen die zijn toegepast, heeft de merkidentiteit alleen maar verbeterd. De onverwachte beslissing in type diende een verheven conceptueel doel. De graphics bleken op elke schaal goed leesbaar te zijn. Tegelijkertijd komt in beweging het hele systeem tot leven en wordt tegelijkertijd verbonden met subtiele geluidseffecten. Alles is zo eenvoudig en intuïtief dat het systeem vertrouwt op basisblokken in de vorm van afbeeldingen en video’s in een discreet kleurenpalet. De visualisatie is erg interessant en moedigt mensen aan om naar het kanaal te gaan. Dit alles demonstreert het spectaculaire karakter van de nieuwe stijl van TV 2.

  TV 2 (Norway) Voor en Na Logo (geschiedenis)