Nieuwe stijl en imago van de in Boston gevestigde creatieve studio Newfangled Studios

Newfangled Studios Logo

Het creatieve bureau Newfangled Studios, gevestigd in BOSTON, is in de zomer van 2021 vernieuwd. In samenwerking met Stephen Kelleher ondernam de studio een volledig herontwerp van zijn huisstijl. Als een LGBTQ en vrouwelijk bedrijf. Opgericht in 2009 heeft het bureau zich tijdens zijn bestaan ​​al kunnen vestigen als een onderneming die niet bang is om te experimenteren, om buitengewone projecten te creëren. Het merk is over de hele wereld populair door het creëren van verschillende soorten creatieve videotoepassingen. Een van de meest spectaculaire ontwikkelingen was de creatie en vormgeving van de hoofdscènes in Cannes. Tegenwoordig zet het Newfangled Studios-team zich in om flexibiliteit en kosteneffectiviteit te bieden als aanvullende factoren in het gevestigde model van een groot en belangrijk reclamebureau. Ook langdurige partnerships met Bank of America, Google en Staples dragen hieraan bij.

Newfangled Studios Nieuw Logo

Het belangrijkste element van de huidige rebranding is North Star, dat de belangrijkste weerspiegeling van het merk is geworden in het logo en de algehele visuele identiteit. Dit idee is gerealiseerd in samenwerking met Stephen Kelleher. Dit symbool is een weerspiegeling geworden van een van de belangrijkste richtingen van de studio — het aantrekken van de meest creatieve individuen die weten hoe ze hun vaardigheden rationeel kunnen toepassen. Tegelijkertijd toont het symbool ook de wens van het hele team om hoge resultaten te behalen, elke partner te respecteren en bij te dragen aan de groei van zowel het eigen bedrijf als elke partner.

Logo Newfangled Studios

Om de aantrekkelijkheid en memorabiliteit van het logo te vergroten, werd een origineel element van het logo gecreëerd — een moderne interpretatie van de letter «n», die zich boven de ster bevindt en deze omgeeft met zijn halve cirkel. De lineariteit van het logo zorgt voor de veelzijdigheid van de plaatsing in elke versie. Tekst rechts van het bord geplaatst — de merknaam is geschreven in een schreefloos type Afical Neue Extra Bold door Formatype Foundry, gekenmerkt door afgeronde hoeken en uniformiteit van letters in de tekst. De afwezigheid van hoofdletters toont de gelijkwaardigheid van elke klant voor het merk, en de visuele helderheid van vette letters maakt het gemakkelijk te lezen in elke versie — gedrukt of digitaal.

Newfangled Studios Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het geselecteerde kleurenpalet droeg ook bij aan de visuele weerspiegeling van semantische informatie, waaronder contrasterende zwarte en witte kleuren, accent verzadigd blauw en zachtroze. In een enkele compositie creëren ze niet alleen de vereiste sfeer, maar weerspiegelen ze ook de belangrijkste kenmerken van deze vertegenwoordiger van de reclame-industrie. Met dit kleurenschema heeft het merk een opwindende nieuwe look aangenomen en zijn toewijding aan even meeslepende video-advertenties getoond.