Nieuwe Saga-branding

Saga Logo

Verzekering en reizen zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden om de beste voorwaarden voor gebruikers van diensten te creëren. Maar zoals overal heeft dit gebied zijn eigen problemen, vooral die met betrekking tot de leeftijdscategorieën van reizigers. Veel entiteiten in verzekeringen, financiën, vrije tijd en reizen hebben enige moeite om klanten ouder dan 50 jaar te bedienen. Saga streeft er met trots naar om de meest comfortabele omgeving voor alle leeftijden te creëren. Om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, heeft het merk een enquête gehouden onder zijn gebruikers in deze leeftijdsgroep, evenals onder degenen die mogelijk een potentiële klant worden. Het resultaat was het inzicht dat de meerderheid in deze leeftijdsgroep zichzelf liever niet beoordeelt op basis van jaren, maar op de visuele beoordeling die kan worden gemaakt op basis van externe factoren, ervaring en psychologische houding.

Saga Nieuw Logo

De nieuwe vorm en visualisatie vereiste een verandering in zowel visuele als verbale identiteit. Gefocust op de verzamelde ervaring van generaties, concentreerde Saga zich op dit moment en vormde het zijn eigen identiteit. Bijzondere aandacht werd besteed aan het feit dat de groep boven de 50 niet minder divers is dan de jongere generatie. Een van de profielen die hen verenigt, is een gemeenschappelijke interesse in hoogwaardige service en zorg, die het belangrijk was om te weerspiegelen in de nieuwe identiteit, en ze harmonieus te verweven in het algemene patroon van het nieuwe imago. De basis van het logo was een nieuw woordmerk gecreëerd met behulp van moderne technologieën. Het werd geïnspireerd door een bezoek aan het eerste hotel van het bedrijf. Het oorspronkelijke patroon in de uitvoering van de balustrade suggereerde dat metalen bogen en vormen tot uiting konden komen in het woordteken, de kromming ervan en het ontwerp van de dwarsbalken van de letter A. Een belangrijk element was het originele en beknopte teken, dat zorgde voor de economische gebruik van vrije ruimte in alle toepassingen.

Logo Saga

De opvallende nieuwe logo-prints zijn gemaakt door designer en marmerspecialist Lucy McGrath. Haar ideeën creëerden een luxueuze omgeving die gericht was op het verbinden van voorstellen met fundamentele en onveranderlijke menselijke waarden, kwaliteit en een hoog serviceniveau. Het effect van marmer was het resultaat van het gebruik van geavanceerde technologie. De patronen lijken te zijn «gekamd» met behulp van veelkleurige tinten die oplossen op het wateroppervlak, waar je algen kunt zien. Hun aanwezigheid creëert een zwevend effect voor de inkt.

Saga Voor en Na Logo (geschiedenis)