Nieuwe richtingen van Magnolia Network in een nieuwe look

Magnolia Network Logo

In 1999 ontstond er een kabel-tv-zender onder de Amerikaanse omroepzenders, waaronder de toen populaire Opknapper-show met Chip Gaines en Joanna Gaines. Gewijd aan de problemen van huisverbetering, het uitvoeren van reparaties, werd hij enorm populair bij de Amerikaanse man op straat. De show ging gepaard met daadwerkelijke renovaties, met name van de Magnolia Market Store in Waco. In 2021 verwierf het merk twee hotels en een nieuw tv-bedrijf als onderdeel van de Discovery + Magnolia Network-streamingdienst, die het DIY Network verving. Dankzij het gezamenlijke eigendom met Discovery wordt het nieuwe kanaal educatief en educatief, waarbij eerdere shows worden herhaald, evenals nieuwe spannende en educatieve series. De programma’s zijn gewijd aan huis, design, tuinieren, eten, kunst, waar erkende experts op elk van deze gebieden hun kennis demonstreren.

Magnolia Network Nieuw Logo

De nieuwe visuele identiteit van het merk is ontworpen en gepresenteerd door het in New York gevestigde creatieve team Loyalkaspar. De gepresenteerde strategie van de tv-zender en zijn nieuwe architectuur creëerden alle voorwaarden voor het bepalen van zijn plaats in het Magnolia-universum, dat bestaat uit meer dan 30 merken. Het Silocon-logo dat in de huisstijl is gebruikt, bleek een bijzonder geslaagde oplossing. Hij werd niet alleen het «gezicht» van dit netwerk, maar van het hele portfolio dat door het merk wordt aangeboden. Ondanks zo’n uitgebreid gebruik van het teken heeft hij zijn persoonlijkheid niet verloren.

Logo Magnolia Network

Geïnspireerd door de uitvoeringsvorm Silocon Magnolia, is het een belangrijk element van het merk geworden. Het merk is individueel ontworpen met doordacht gebruik van elke curve, elke hoek en dikte van de kleinste lijn die in de logo-afbeeldingen wordt gebruikt. Om het effect van de vereiste impact tijdens de totstandkoming van het logo te versterken, zijn twee lettertypen gebruikt, origineel in hun uitvoering. De eerste — Recoletta, behoort tot de klassieke versies en onderscheidt zich door de aanwezigheid van schreven en eigenzinnigheid van uitvoering, wat het zeer effectief verbindt met de uitgeversbasis. De tweede, Walsheim, is eenvoudig, strak en informatief. De zelfverzekerde uitvoering voegt stevigheid en impact toe aan de merkvisualisatie. De combinatie van dergelijke verschillende lettertypen zorgt ervoor dat ze even effectief zijn bij gebruik op elke gedrukte of digitale schaal. Vooral aantrekkelijk en nauwkeurig weerspiegelt de wortelessentie van het kanaal, het monogram dat ervoor is gemaakt uit twee letters van de merknaam — MN, waarin een diagonale lijn wordt gebruikt om het beeld nieuw leven in te blazen, waardoor nieuwe richtingen worden gecreëerd in de visuele beoordeling van dit teken.

Magnolia Network Voor en Na Logo (geschiedenis)