Nieuwe perspectieven en update van Riot Games

Riot Games Logo

De bekende Amerikaanse videogame-ontwikkelaar Riot Games heeft zijn nieuwe originele update voor zijn fans onthuld in het tweede decennium sinds de oprichting. Het merk staat niet alleen bekend om zijn ontwikkelingen, maar ook als organisator van eSports-toernooien. Het meest bekend voor hem was de populariteit van de wereldberoemde League of Legends 2009. Het bedrijf zelf werd in 2006 opgericht door Brandon Beck en Mark Merrill, met een kantoor in West Los Angeles, Californië. Ze demonstreerde bijna vanaf het begin haar unieke capaciteiten. In 2011 fuseerde het met de wereldberoemde Chinese investeringsholding Tencent, wat alle voorwaarden schiep voor een verdere snelle ontwikkeling en expansie.

Riot Games Nieuw Logo

Reeds in 2016, als al een dochteronderneming van Tencent, opende het merk nieuwe kantoren in grote steden over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft de gamefabrikant verschillende League of Legends-spin-offs gemaakt, verenigd door een gemeenschappelijk universum van personages. Valorant shooter is een populaire nieuwigheid geworden. De verdiensten van het merk werden opgemerkt met vele onderscheidingen en aanmoedigingsprijzen. In navolging van moderne trends en ernaar strevend om constant in de leidende posities in zijn vakgebied te zijn, besteedt het bedrijf speciale aandacht aan zijn externe identiteit. Dit jaar presenteerde ze haar fans een nieuwe moderne en aantrekkelijke identiteit.

Logo Riot Games

De nieuwe visualisatie is gericht op het weerspiegelen van het hoofddoel van het bedrijf — het continu behalen van succes op de lange termijn. De creatie van een nieuw logo was een redelijke afsluiting van een diepgaande analyse van de activiteiten van een game-ontwikkelaar gedurende zijn bestaan. Er was een georganiseerd holistisch visueel systeem dat het creëren van extra unieke bronnen omvatte — in de eerste plaats unieke typografie. Met hun hulp wordt het voor gebruikers en spelers gemakkelijker om het bedrijf te onthouden en te herkennen, waar het ook verschijnt, om het te onderscheiden van de talloze soortgelijke structuren en fabrikanten.

Riot Games Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De rebranding was gebaseerd op de toepassing van de verworvenheden van moderne technologieën. Het woordmerk van het logo is moderner geworden. Het gekozen lettertype zorgde voor een duidelijke presentatie en leesbaarheid, zowel typografisch als digitaal. In een poging om zijn oorspronkelijke geest te behouden en tegelijkertijd een blijk van toewijding aan zijn succesvolle geschiedenis te geven, heeft Riot Games de architectuur van het logo behouden en een nieuwe variant van het hoofdsymbool geïntroduceerd. Het lettertype is duidelijker en beter leesbaar geworden. De merkkleur is helderder en verzadigder geworden, wat zorgt voor een aantrekkelijke nieuwe identiteit.