Nieuwe Paintclub-identiteit van FST

  Paintclub Logo

  Het succes en de populariteit van elk bedrijf hangt rechtstreeks af van de juistheid van de visuele presentatie van de herziene strategie en de interne veranderingen die hebben plaatsgevonden. Deze behoefte om van identiteit te veranderen werd gevoeld door Paintclub, die aan de vooravond staat van grote verandering. Het brandingbureau FST (Londen, VK) kreeg de opdracht om zijn stijl opnieuw te ontwerpen en een nieuw logo te creëren, dat zichzelf heeft bewezen als succesvolle creatieve oplossingen op het gebied van merkontwerp. De taakstelling vereiste een reflectie van de nieuwe kenmerken van het bedrijf in de context van een pandemische crisis, een massale wending van de wereldgemeenschap naar het wijdverbreide gebruik van digitale technologieën, hun wereldwijde expansie naar alle gebieden van het menselijk leven en activiteiten.

  Paintclub Nieuw Logo

  Als uniek platform dat brede mogelijkheden biedt voor iedereen die van een penseel houdt en weet hoe hij een penseel moet gebruiken, richt Paintclub zijn inspanningen om iedereen in staat te stellen zijn talenten te onthullen, zijn tijd met plezier door te brengen, zowel alleen als in het gezelschap van vrienden en likes -gezinde mensen. Door de quarantaine zijn echte trainingsprogramma’s overgebracht naar het online systeem, waar online lessen zijn gevormd volgens het profiel van de bijbehorende training. Oprichter van het bedrijf Aisling Kearney Burke wendde zich tot FST voor hulp bij het herontwikkelen van het grafische symbool, de stijl en de strategie van het bedrijf.

  Logo Paintclub

  Bij het ontwikkelen van het nieuwe concept en logo is de nadruk gelegd op het feit dat Paintclub een creatief bedrijf is. De belangrijkste richting bij het creëren van een nieuwe strategie was het populair maken van het idee van het bedrijf om de beschikbaarheid van kunst over de hele wereld te vergroten. De nadruk werd gelegd op de grafische opbouw van verschillende vormen. Met name een diepgaande studie van het logo vond plaats, waarbij werd besloten om verschillende elementen los te laten, behalve de tekstnaam van het bedrijf. Daarbij is het elegante kleine lettertype opnieuw ontworpen in een artistieke stijl om de directe verbinding met kunst te symboliseren. Voor dit doel werd een schoon schreefloos lettertype gebruikt met toevoeging van de originele kunststijlletters “A” en “U”. Met hun hulp wordt de sfeer van levendigheid gecreëerd die nodig is voor beleving en een demonstratie van de flexibiliteit van het merk. Dit biedt volop mogelijkheden voor zijn aanpassing aan verschillende situaties, stemmingen of aan een nieuw beeld. Het lettertype zorgt voor een compleet nieuwe look voor het logo, waardoor het merk een sterke persoonlijkheid krijgt en zich kan onderscheiden.

  Paintclub Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het kleurenpalet dat bij de vorming van alle beeldrichtingen wordt gebruikt, schakelt 5 primaire kleuren uit. Ze animeren visueel en geven dynamiek aan alle reclame-elementen, zonder af te leiden van de accentmeesterwerken die worden gebruikt om het nieuwe merkimago te vormen.