Nieuwe originele lijn van Urban Eat

  Urban Eat Logo

  De nieuwe ontwerpen van de Urban Eat-productlijn hebben het internet doen ontploffen met onverwachte verpakkingsoplossingen. Het nieuwe logo-ontwerp doorbreekt volledig de stilzwijgende grenzen van ontwerp, veranderende opvattingen en richtingen. Een van de belangrijkste taken die Robot Food zichzelf oplegde, was het toepassen van de helderheid van het kleurengamma, veelzijdige patronen en verschillende onverwachte illustratieve materialen. Alles eromheen moest kleurrijk, gek, lekker, toegankelijk worden.

  Urban Eat Nieuw Logo

  Het was erg belangrijk om de traditionele conventies die kleuren aan bepaalde producten “binden”, correct te benaderen. En breek ze. Voor kip is het bijvoorbeeld geel en voor ham is het roze. Om de essentie van het product weer te geven, werd onder de verpakking inspiratie gehaald uit echte kunst, meer illustratief dan alleen een “vrolijke” heldere achtergrond. Ingewikkelde patronen en texturen in Memphis-vormen en -stijlen of afbeeldingen door Keith Haring, Matisse. Toegepaste originele effecten van fotomontage en snijden, gedrukte afbeeldingen en nog veel meer.

  Logo Urban Eat

  De pop-artstijl speelde ook een speciale rol bij het vormgeven van de verpakking. Het maakte goed gebruik van de illustraties aan de zijkant, met foto’s van de ingrediënten waaruit het product bestaat. Samen met korte en levendige slogans kreeg de compositie enige verrassing, gunstig voor de kijker, imposant en bruikbaar. Zorg er tegelijkertijd voor dat zonder de nieuwe Urban de dag niet zo gunstig zal zijn, en daarmee je dagelijkse routine zal vereenvoudigen, iedereen een echte aanhanger van constante verandering zal worden, alleen in Urban Eat. Iedereen zal ernaar streven om meer van alle heerlijke opties te ervaren, ongeacht of er een verlangen is om iets nieuws te proberen of, omgekeerd, om iets te vinden dat al zo lang gewenst en vertrouwd is.

  Urban Eat Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Visuele en kleureffecten vormen de basis voor de vorming van een nieuw logo. Met hun hulp moest de verpakking de consument uit een staat van verdoving halen, niet alleen tijdens de traditionele pauze. De nieuwe identiteit dringt aan op veranderingen, op het loslaten van oude en vervallen gewoonten. Zeker als dit zich allemaal afspeelt in een diverse stedelijke omgeving vol verschillende culturen, originele karakters, stijlen en de meest onverwachte kleurschakeringen. Tegelijkertijd is het kleurenschema een effectief element om de eetlust te stimuleren.

  Het hoofdlogo is ontworpen in felgele tinten, die met een schaduw heel duidelijk opvallen op de achtergrond. De helderste en meest aantrekkelijke kleurtinten zijn geselecteerd voor extra opties. Het logo zelf – de letter “U”, de hoofdletter in de naam van de productlijn, is gemaakt in de vorm van een dik nietje, waarvan het vooroppervlak een leesbare tekst van de volledige naam mogelijk maakt. Daaronder, op een plaatje in de kleur van het ‘moeder’-logo, is de naam van het product dat in de verpakking verborgen zit, in het zwart.