Nieuwe naam en nieuw merk — Clubhuis wordt Shortcut

Shortcut Logo
De gerenommeerde softwareserviceprovider Clubhouse heeft een naamswijziging aangekondigd voor zijn gebruikers. De nieuwe naam is al bekend gemaakt. In de nabije toekomst zal een volledige rebranding worden doorgevoerd, waarna het bedrijf een Shortcut zal worden. De noodzaak voor zo’n drastische verandering werd ingegeven door de acties van een ander bedrijf met een vergelijkbare naam — Clubhouse Audio, een chattoepassing. Maar tot enige tijd veroorzaakte deze situatie geen bijzondere moeilijkheden en conflictsituaties.

Shortcut Nieuw Logo

Dat veranderde allemaal toen Clubhouse Audio dit voorjaar een nieuwe domeinnaam kon verwerven, Clubhouse.com, waardoor het een voorsprong kreeg in zoekmachines wanneer gebruikers de hoofdmerknaam Clubhouse intypen. Als gevolg hiervan stond het oorspronkelijke bedrijf met de domeinnaam Clubhouse.io onderaan de zoekresultaten, wat een negatief effect had op het imago dat zo belangrijk is voor zijn bedrijf. Een probleem dat ontstond tijdens het zoeken naar een oplossing hiervoor, leidde tot een proces van volledige merkvernieuwing. Uiteraard vraagt ​​de strijd om naamsbekendheid veel inspanning, tijd en investeringen. Maar in deze situatie was er geen andere uitweg.

Logo Shortcut

De eigenaren van Clubhouse.io hebben blijkbaar echter een minder pijnlijke oplossing voor het probleem gevonden — er is een onbevestigd voorstel dat het bedrijf een veelbelovende nieuwe domeinnaam kon verwerven — Shortcut.com, wat de reden was voor de volledige hernoeming . Het management is van mening dat het in combinatie met de bestaande basis van vaste klanten, diepe marketing, grote financiële investeringen en een veelbelovende domeinnaam, het evenement minder pijnlijk zal kunnen overleven en snel de verloren positie zal kunnen heroveren.

Shortcut Voor en Na Logo (geschiedenis)

De nieuwe naam zal niet gebonden zijn aan de geschiedenis van de ontwikkeling van het merk. Maar de betekenis ervan zal in staat zijn om de doelen en methoden voor het oplossen van de problemen die de onderneming zichzelf stelt, nauwkeuriger en vollediger over te brengen. Het zoeken en voorstellen van de kortste weg, de meest rationele manier om het doel te bereiken, is precies wat het bedrijf aan zijn klanten biedt. Het ontwerp van het nieuwe logo herhaalt het vorige niet. Het enige dat overblijft van het «oude» lettertype is de kleur van het lettertype dat als achtergrond zal worden gebruikt. En de nieuwe wordt wit. Dit verandert niets aan het lettertype. Er verschijnt een gestileerde «S» voor de bedrijfsnaam, blauw omlijnd. De combinatie met een als achtergrond aangebrachte tint is enigszins pijnlijk voor het oog. Maar hoogstwaarschijnlijk was dit het doel van de ontwerpers, om de aandacht van internetgebruikers te trekken.

Op dit moment wordt een poging om over te stappen naar een nieuwe domeinnaam nog afgerond door om te leiden naar het oude adres. Het is alleen nog maar afwachten hoe effectief zo’n gedurfd plan bleek te zijn.