Nieuwe merkidentiteit Glamox wordt uitgerold in 2022

Glamox Logo

Europa’s grootste industriële groep Glamox uit Noorwegen op het gebied van ontwikkeling en productie van professionele verlichtingsoplossingen heeft haar identiteit veranderd. Opgericht in 1947, brengt het vandaag enkele van ‘s werelds toonaangevende merken samen, waaronder Glamox, Aqua Signal, Küttel, LINKSrechts, Luxo, Luxonic en Norselight. In zijn constante wens om de consument alleen de meest effectieve oplossingen, kwaliteitsproducten, service en ondersteuning te bieden, heeft het merk zijn eigen onderzoeks- en testfaciliteiten gecreëerd, waar het professionele tests uitvoert van elk van zijn ontwikkelingen. Alle producten van het bedrijf zijn gecertificeerd en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en milieueisen. Om haar doelstellingen te bereiken, maakt de groep gebruik van de nieuwste technologieën, kennis en ervaring die in de loop van haar bestaan ​​zijn opgedaan, wat tot uiting komt in de nieuwe visuele identiteit die het merk presenteert.

Glamox Nieuw Logo

De groep heeft de afgelopen decennia weinig aandacht besteed aan hun eigen imago. Maar de eisen van het heden en de veranderingen in de strategie van het bedrijf zelf werden de reden voor de rebranding. Het nieuwe logo is moderner en beknopter geworden, wat zorgt voor eenvoud en gemak van plaatsing op alle digitale bronnen en gedrukte media. Omdat de vorige versie zijn functie zeer goed vervulde en het noodzakelijk was om maximale herkenning van het bijgewerkte merk te garanderen, werd het beeld gebouwd met behulp van de belangrijkste elementen van de vorige visualisatie. Tegelijkertijd werd de vorming van een uitgesproken individualiteit verzekerd.

Logo Glamox

Tijdens het verwerkingsproces is het symbool «verlost» van het frame en zo veel mogelijk vereenvoudigd. Het symbool van de lichtbron, ontwikkeld tijdens de vorige rebranding, kreeg helderheid en contrast, waardoor het mogelijk werd om het te associëren met lichtstralen en schittering. Het is gevuld met positiviteit en een gevoel van warmte en openheid van ruimte. Dit effect wordt benadrukt door een dunne G met een schuine streep. Ook de graphics van het monogram in combinatie met de streep zien er indrukwekkend uit, wat zorgt voor een harmonieuze afronding van de lettervorming. Het resultaat is een helder, glanzend icoon dat bijdraagt ​​aan de aantrekkelijkheid van de gecreëerde corporate look.

Glamox Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het grafische ontwerp van de stralen die van het symbool uitgaan en dynamiek hebben, geven een krachtige boodschap aan de kijker die het logo observeert, zowel in digitale als analoge vorm. De nieuwe identiteit is modern en dynamisch, waardoor Glamox zich onderscheidt van de concurrentie.

Een belangrijke rol bij het weergeven van het hoofdconcept van het merk wordt gespeeld door een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De combinatie van felrood en donkerpaars gaf het beeld een vrolijke sfeer, waarbij het belangrijkste grafische motief gunstig werd benadrukt tegen de achtergrond — een patroon gecreëerd door dunne uitgaande lichtstralen.