Nieuwe identiteit van de producent van natuurlijke suiker “Florida Crystals Sugar”

  Florida Crystals Sugar Logo

  Florida Crystals Sugar blijft zelfs de enige producent van natuurlijke biologische rietsuiker in Amerika. In een poging om mensen geluk te brengen, pure zoetheid te bieden en hen kennis te laten maken met de geschiedenis van het merk, nam het bedrijf de beslissing om zijn visuele imago, logo en strategie radicaal te veranderen. Het bedrijf is ontstaan ​​uit het familiebedrijf Fanjul, dat in 1850 zijn eerste riet uitpersde. In 1960 krijgt ze een bekende naam in de VS – Florida Crystals Sugar.

  Florida Crystals Sugar Nieuw Logo

  Al 60 jaar teelt, oogst en verwerkt het bedrijf kwaliteitssuikerriet. En vandaag heeft ze speciale aandacht gekregen van bakkers, die steeds meer begonnen na te denken over de noodzaak om alleen natuurlijke producten te gebruiken. Vooral zoals suiker Florida Crystals – puur, verwerkt volgens de minimale technologie zonder het gebruik van kunstmatige ingrediënten, met behoud van bijzonder belangrijke natuurlijke eigenschappen. Het is deze informatie – gedetailleerd en transparant – die tot uiting kwam in de nieuwe visuele identiteit, logo en verpakkingsdesign.

  Logo Florida Crystals Sugar

  Allereerst werd een kleurenpalet geselecteerd dat overeenkomt met de tinten van de natuur – de kleuren van de rietstengels, evenals de afbeeldingen van de planten zelf. Zo tonen het logo en de verpakking de milieuvriendelijkheid van het product en zorgen ze voor een natuurlijke zoetheid zonder het gebruik van smaakversterkers of andere toevoegingen. Als je goed naar de afbeeldingen van het logo kijkt, zie je een symbolische afbeelding van een vogel – een kerkuil, waarvan meer dan 800 koppen op het grondgebied van de boerderij leven en helpen bij het bestrijden van ongedierte. Deze vogels staan ​​symbool voor een innovatieve benadering van landbouw, een demonstratie van het minimaliseren van het gebruik van chemische meststoffen en beschermingsmiddelen bij de teelt van suikerriet.

  Florida Crystals Sugar Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De originaliteit en het succes van het nieuwe verpakkingsontwerp is al erkend tijdens de Graphic Design USA 2021 American Package Design Awards. De eigenaardigheid is een vrij groot transparant “venster”, waardoor de consument kennis kan maken met het uiterlijk van de verpakte suiker. Het bevat ook gedetailleerde informatie over de samenstelling van suiker, zijn oorsprong rechtstreeks van familieboerderijen. Op de keerzijde staat informatie over teeltwijzen, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. Om het milieu te helpen beschermen, is de verpakking gelabeld met het How2Recycle-label, dat de consument vertelt hoe hij het beter en efficiënter kan recyclen.