Nieuwe functies voor muzikanten met bijgewerkte Songtrust

Songtrust Logo

Songtrust, opgericht in 2010 door Justin Kalifowitz en Joe Conyers III in SoHo, New York City, VS, lanceert in 2011 een platform met dezelfde naam voor songwriters en muzikanten. Het biedt laatstgenoemden ruime mogelijkheden om hun rechten op zowel de uitvoering van publicaties als de naburige rechten comfortabel te beheren, inclusief de rechtstreekse registratie van hun werken. Het platform biedt toegang om rechtstreeks royalty’s van over de hele wereld te ontvangen (vandaag omvat het al 90 landen). De belangrijkste taak van het bedrijf en het platform dat het heeft gecreëerd, is het creëren van betere voorwaarden voor degenen die hun eigen muziekbedrijf runnen. Songtrust werkte samen met het in New York gevestigde Order of Brooklyn om ervoor te zorgen dat het volledig up-to-date is door een nieuwe visuele identiteit te creëren die de veranderingen die hebben plaatsgevonden effectief weerspiegelt.

Songtrust Nieuw Logo

Het vernieuwingsproces begon met de ontwikkeling van een nieuwe strategie, waaraan de expert op het gebied Adam Beal heeft deelgenomen. Een van de richtingen was de uitbreiding van de communicatiemogelijkheden, waarbij de auteurs op alle niveaus aanvullende mogelijkheden zouden verwerven. Het identificatiesysteem maakte het mogelijk om de grootste dekking van de stemmen van alle mensen, hun ambities en wensen te maken in de uniforme structuur van het platform, gebouwd op basis van en rond de muzikale taal met universele visualisatie. De nieuwe identiteit schiep alle voorwaarden om aan te tonen dat elke auteur direct onderdeel wordt van het gehele systeem, bestaande uit een groot aantal samenhangende elementen. En het meest actieve deel ervan.

Logo Songtrust

Geselecteerd als het belangrijkste, herkenbare element van het logo, zijn twee symmetrisch ten opzichte van elkaar geplaatste muzieknoten een symbolische interpretatie van het feit dat het merk elke auteur als een afzonderlijke unieke persoon beschouwt, maar als onderdeel van zijn eigen gemeenschap. Daarnaast heeft het bord een andere visuele betekenis. Als we kijken naar het zwarte veld rond twee witte tonen, die worden gevormd door negatieve ruimte, zien we een monogram in het bord, in de vorm van een gestileerde letter «S» — de eerste letter van de platformnaam. Het is een originele visuele compositie die een visuele perceptie creëert van de eenheid van woord en muziek, die letterlijk in het midden wordt bezocht. Vervaardigd met het National 2-lettertype van Klim Type Foundry, geeft het woordmerk een visueel gevoel van betrouwbaarheid en bevestigt het dat het merk betrouwbaar is. Het past effectief en harmonieus in de algehele grafische compositie, waardoor het een uitgesproken individualiteit krijgt.

Songtrust Voor en Na Logo (geschiedenis)

Hetzelfde geldt voor het goed gekozen eclectische kleurenpalet, dat de innerlijke geest van het merk weerspiegelt, de diversiteit aan culturen die het platform vertegenwoordigt. Tegelijkertijd is de beeldtaal zelf gebaseerd op een gevormde begrijpelijke en aantrekkelijke visuele structuur, die de muziek zelf als basis heeft.