Nieuwe ARCOM-regelaar garandeert veiligheid in Frankrijk

Arcom Logo

Frankrijk is van oudsher een leider in de ontwikkeling en het behoud van culturele waarden, wat eens te meer werd bevestigd door de oprichting van een nieuwe regelgever, ARCOM. De opgerichte organisatie kreeg brede bevoegdheden, waaronder een verruimd beheersingsbereik op het gebied van toezicht op videostreamingdiensten, online platforms van internationaal niveau. De totstandkoming van een dergelijke regelgevende structuur laat lang op zich wachten. De transformaties die hebben plaatsgevonden in de digitale en audiovisuele ruimte vereisen een strakkere controle met verbeterde toegangsrechten. De taak van de nieuwe structuur omvat niet alleen controlerende en bestraffende functies, maar ook gemak voor distributie, het creëren van een verscheidenheid aan verschillende creatieve vormen van kunst. Tegelijkertijd is het vooral belangrijk om de gebruikers van digitale technologie te beschermen tegen duidelijk misbruik op dit gebied. Tegelijkertijd wordt gezorgd voor het noodzakelijke economische evenwicht en de naleving van de eisen van vrijheid van meningsuiting, de aanwezigheid van pluralisme en het scheppen van voorwaarden voor het uitvoeren van verschillende soorten onderzoek. De nieuwe structuur werd gebouwd op basis van twee organisaties — Conseil Supérieur de l’Audiovisuel en HADOPI, die verantwoordelijk was voor internetpiraterij.

Arcom Nieuw Logo

Het doel van het nieuwe merk en zijn functionele kenmerken hebben hun stempel gedrukt op de vorming van de visuele identiteit van de nieuwe structuur. Om het merk gewicht en de ernst van zijn perceptie te geven, werd gekozen voor een tweekleurig bedrijfspalet, dat, met zijn contrast, de hoofdtaak benadrukt: de strijd tegen schendingen van de wet. Uiteraard weerspiegelt de zijde van justitie de traditioneel witte kleur, die wordt gebruikt bij de uitvoering van het lettertype van de merknaam in het logo. Het lettertype is speciaal voor deze taak ontworpen. Eenvoudig, vetgedrukt, het springt in het oog, gemakkelijk te lezen in elke vorm — gedrukt of digitaal, en in verschillende formaten. Dit maakt het mogelijk om het op grote afstand of in vrij kleine lettertjes te lezen. De letter C neigt naar een soortgelijke uitvoering van deze letter in het bekende elektronische product 1C, dat speciaal is gedaan om enige algemeenheid weer te geven. De letter «r» kan tegelijkertijd worden geïnterpreteerd als een symbool van stop, beperkingen en voortzetting, wat de essentie van de toezichthouder weerspiegelt, als controlerend en tegelijkertijd bevorderend voor verdere ontwikkeling.

Logo Arcom

Verder gaand in de uitwerking van het visuele concept van het merk, hebben de ontwikkelaars speciale aandacht besteed aan de vorming van één enkel bord voor het hele systeem, dat zou zorgen voor herkenning en de mogelijkheid van gebruik in de meest beperkte en overladen met informatieruimten. Het was de gestileerde letter A, die de verbeelding de vrije loop laat, maar de visuele perceptie van het merk als officiële en juridische structuur vormt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de contrasterende witte strikt diep paarsblauwe achtergrondkleur.

Arcom Voor en Na Logo (geschiedenis)