Nieuw Overflow-logo of succes stroomlijnen?

Overflow Logo

Nog niet zo lang geleden betrad het bedrijf Overflow het wereldniveau, een platform voor de implementatie van liefdadigheidsprojecten. Aanvankelijk positioneerde het merk zich in 2019 als een groep actieve jonge mensen die hun energie hebben gericht op het creëren van infrastructuur om klassenmismatch te voorkomen en te leiden tot samenwerking, waarvan de kern is groeiende vrijgevigheid.

Overflow Nieuw Logo

De creatievelingen van het bureau Alright Studio (Brooklyn, New York, Brooklyn, NY) benadrukten in de loop van hun werk dat ze meteen voelden hoe innovatieve aanpak en innovatief product de makers van het merk bieden. De initiatiefnemers voorzagen nauwkeurig het vooruitzicht van groei, schaal en grootsheid van hun plannen, dus het logo wilde efficiëntie, status en betrouwbaarheid uitstralen. In het concept van het nieuwe logo wilden ze statisch, beweging opwekken, leven uitbeelden. Achter de merknaam schuilt een groot potentieel, dat je op het eerste gezicht niet ziet, maar onbewust voelt.

Logo Overflow

Voorheen bevatte het logo een grote letter O, die bestond uit gegradueerde streken van een penseel of een stift, en de hoofdinscriptie ging naar rechts en was verdeeld in twee delen — «over» en «flow», alsof het een symbool was van een boven de hoofdstroom uitstijgen. Dezelfde cirkel, ook bekend als O, is groot, helder, maar het kleurenschema — van lichtgrijs door dunne lijnen tot donkerzwart in gedurfde contouren — won visueel helemaal niet. Er is een gevoel dat iemand een sjabloon erin heeft gestoken, een schrijfvoorwerp erin heeft geverfd of geverfd en het vervolgens heeft gelaten zoals het is.

Overflow Symbool

Het zag er niet triviaal uit, maar vaag en te symbolisch — er waren minigolfjes in een cirkel, er was geen gevoel van stroming, want het was alsof er water in de cirkel was, zoals in een vijver. Aan de andere kant betekenden deze regels in «O» cashflow, maar ze resoneren niet in de ziel van een potentiële gebruiker.

Daarom creëren de prachtige bessenoranje kleur en het elegante dunne lettertype van Universal Sans een sfeer van serieuze intenties, groei, uiterste aandacht en energie voor het project. Het fonds zal alleen maar profiteren van de rebranding, omdat het kleurontwerp nu aanzienlijk zijn aantrekkelijkheid verhoogt en naar zichzelf beschikt. Trouwens, de inscriptie zelf is niet gedeeld door niveaus, maar is een monolithisch woord. Vanaf nu is Overflow niet alleen maar stroom, ziedend, beweging om de beweging. Het is ook een stopteken voor diegenen die, in het ritme van het leven, de belangrijkste dingen vergeten, geen tijd vinden om naar binnen te kijken, hun waarden te begrijpen en op zoek zijn naar groeipunten.

Overflow Before and After Logo (geschiedenis)