Nieuw merk Joo Kodit van vastgoedbedrijf Asuntoyhtymä

Joo Kodit Logo

De vastgoedsector in Finland is een constant evoluerend en veelbelovend gebied. Asuntoyhtymä, een al lang bestaand bouw-, leasing- en vastgoedbeheerbedrijf, heeft in 2021 een nieuw, modern, direct-to-consumer merk gecreëerd, Joo Kodit, dat nauw samenwerkt met het moederbedrijf in de grootste groeicentra van het land. De eigendommen van de groep bevinden zich in de metropoolregio Helsinki, de regio Tampere, Turku en Oulu. Tegenwoordig biedt het merk meer dan 4.000 appartementen te huur aan en bezit het ook meer dan 2.000 eigendommen in verschillende stadia van de bouw. Joo Kodit vervult de taak van een platform dat de lijst en het gemak van het uitvoeren van zijn taak door de appartementbeheerservice biedt. De oprichting ervan maakte het mogelijk om het proces van het huren van nieuwe woningen gemakkelijk en eenvoudig te vereenvoudigen door de problemen en moeilijkheden die zich voordoen te elimineren. Om de gebruiker te voorzien van eenvoud en gemak om de taken die aan het platform zijn toegewezen te begrijpen, ontwikkelde de Bond-ontwerpstudio uit Helsinki, Finland een originele en begrijpelijke visuele identiteit, gebaseerd op moderne minimalistische principes.

Joo Kodit Nieuw Logo

Beginnend met de naam, die werd gekozen omdat het een informele uitdrukking is voor een krachtig bevestigend «ja», vertrouwde de studio op zijn intonatiekenmerken. Deze uitdrukking, die het meest wordt gebruikt in het Fins en de meest uiteenlopende betekenissen heeft, kan opwinding en meegaandheid, bewondering en bevestiging weerspiegelen. Alle andere visuele ontwikkelingen zijn een spectaculaire manier geworden om Joo te positioneren als een warm en toegankelijk platform, dat gebruikers figuurlijk en letterlijk uitnodigt om het aanbod te betreden, te bezoeken. Het logo is gebaseerd op de ontwikkeling van een drieletterig tekstblok op basis van het Recoleta-lettertype van Latinotype, constant veranderend, dynamisch. Het maakt gebruik van verschillende ontwerptips die het logo originaliteit geven. Zijn leesteken, de punt, ontstond als schakel tussen het weerspiegelen van een zachte persoonlijkheid en een speelse bewegingstaal.

Logo Joo Kodit

De huisstijl was gebaseerd op de eenvoud van de dingen en het effectief concentreren van de aandacht op het belangrijkste, waardoor een gevoel van onzorgvuldigheid en afwezigheid van problemen ontstond. De keuze van kleurenpaletcomponenten was gebaseerd op het principe van het verwijderen van samenstellende elementen, wat de nodige ruimte bood voor eindeloze kleurencombinaties, composities van afbeeldingen en tekeningen, logo-opties en reflecties, en interactieve tekst. Dit heeft vooral invloed op het creëren van zachte, maar heldere beelden van applicaties vol emotionele lading en warmte, die de visie van de consument ondersteunen over hoe het bedrijf zelf, en vooral het aanbod, moet worden waargenomen.