Nieuw logo voor Bad Homburg gepresenteerd door Urban Media Project

Bad Homburg Logo

De geschiedenis van steden heeft altijd de aandacht getrokken. En dit maakte de wens van elke gemeente om het representatiever en gedenkwaardiger te maken. Dit had ook invloed op het embleem van de stad Bad Homburg vor der Höhe in Duitsland, gelegen op het land van Hessen, dat werd ontwikkeld door de studio Urban Media Project. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1180. Het wapen werd officieel goedgekeurd in 1903. De vormen van het wapen zijn echter nog terug te vinden op de brieven van de 15e eeuw, waar het als stadszegel werd geplaatst. Maar er is een element in dit wapen waarvan het uiterlijk niet kan worden verklaard. Dit zijn twee gekruiste tesla’s. De moeilijkheid om te lezen wat er feitelijk op de oude zegels stond, leidde hoogstwaarschijnlijk tot een mogelijke fout door de ontwikkelaars van het wapen aan het begin van de 20e eeuw. De aanwezigheid van het Sint-Andreaskruis op de oude versie zou meer mogelijk zijn. Maar dit element werd ook gebruikt in het nieuwe logo, echter in een nogal voorwaardelijk ontwerp, dat lijkt op een kruising van een golfclub of een hockeyclub, maar niet eens een dissel.

Bad Homburg Nieuw Logo

De nieuwe interpretatie van het stadsembleem oogt modern en indrukwekkend. De geest van het historicisme ging er echter bijna volledig in verloren. Nadat ze de traditionele kleuren van het wapenschild en de stad hadden behouden — blauw en wit, «zwaaiden» de ontwikkelaars niettemin naar het verhaal, waardoor de centrale elementen van het logo nog problematischer werden en het volledig beroofd werd van zijn belangrijkste trots — de kroon , die werd vervangen door gouden blokjes. Ja. Het werd echt tijdloos, zowel het heden als de toekomst, maar ook het verleden, waarvan het door de ontwerpbeslissing gescheiden raakte. Tegelijkertijd werd het schild zelf vereenvoudigd tot een traditionele uitvoering, of liever een hint van zijn traditionele vorm, waarbij de uitvoering van zijn oorspronkelijke historische vorm, kenmerkend voor het wapen van deze stad, volledig werd opgegeven.

Logo Bad Homburg

Een vrij vrije interpretatie van de geschiedenis van de stad en het gemak waarmee het embleem zijn historische correspondentie werd ontzegd, laten niet toe dit werk te evalueren vanuit het oogpunt van culturele, spirituele en historische waarde. Vooral in de typografische versie is dit embleem gedenkwaardig en gemakkelijk te visualiseren. De «golf» gecreëerd door de kubus en de bovenkant van het schild heeft verschillende symbolische betekenissen. Dit is een unieke locatie aan de Taunus, en de frisse herfstwind, genaamd «champagnelucht», en geneeskrachtige wateren, waardoor de stad een speciale status van resort heeft. Het is mogelijk dat de titel van het resort de echte reden werd voor de afbeelding van golfclubs als sportuitrusting voor recreatie op het embleem.

Bad Homburg Voor en Na Logo (geschiedenis)

Een speciale rol wordt gespeeld door de tekst van het logo — de naam van de stad, waarvan het lettertype zowel in gedrukte als in digitale vorm zeer gemakkelijk te lezen is. De eerste zin is in Mogelijk Vet door K-Type — vet en solide. De tekst eronder is in een dunner lettertype zoals Arazati Negrita Expandida van Underground, dat heel goed contrasteert en de blik op Bad Homburg richt. Het lettertype maakt het logo leesbaar in elk formaat ontwerp en in combinatie met andere advertentie-elementen.