Nieuw logo van de stad Freiburg

  Freiburg Tourismus Logo

  Op de algemene golf van de bloei van visuele creativiteit heeft de stad Freiburg een nieuw logo ingeslagen. En waarom niet, als het koude weer nu op komst is, is er niets om de harten van visuals te verwarmen, behalve de schoonheid van de grafische beelden van de geliefde stad?

  Het nieuwe toeristenmerk van de stad is onlangs geïntroduceerd in Freiburg, wat leidde tot een golf van negatieve opmerkingen over de kosten van het nieuwe bezoekerscentrum.

  Het feit is dat de som van 200 duizend euro voor een futuristisch cirkelvormig logo in rood met een inscriptie in twee regels, dat nu wordt gebruikt door de belangrijkste toeristische site van de regio, niet alleen twijfel oproept bij gewone mensen, maar ook bij buitenstaanders.

  Het belangrijkste idee dat bij de rebranding hoort, is de focus op het aanbieden van reisdiensten op één prachtige plek – Freiburg. En door een nieuw logo voor te stellen, is er een idee om de positie van het toeristencentrum goed te keuren.

  Freiburg Tourismus Nieuw Logo

  Gegevens van het bureau voor economische ontwikkeling van de stad geven aan dat het nieuwe logo een indicatie is van een ‘rustig stadsleven’, ‘ambitieuze mensen’, een ‘natuurlijk evenwicht’ tussen de stedenbouw en de natuur van Freiburg.

  Analyse van de identiteit van de stad maakte het mogelijk om een ​​concept te kiezen voor de implementatie van het logo. Ik wilde de economische factor, de welvaart van de regio, duurzame groei en focus op ontwikkeling laten zien, samen met de schoonheid van de stad zelf, esthetiek en vertrouwen.

  Wat is er zo interessant aan het logo? Ronde lijnen, in het midden een in tweeën gesplitst opschrift – FREI en BURG.

  Logo Freiburg Tourismus

  Het lijkt alsof het leven in de stad zich in golven of in cirkels afspeelt.

  Symbolisch, futuristisch, met een knalrood accent. In de toekomst zal het mogelijk zijn om te beoordelen of zo’n nieuw beeld toeristen zal aantrekken of dat het beter is om iets expressiever te doen.